57-årige Carsten er startet som handelselev i Klitmøller

Erhvervsuddannelserne er ikke kun for unge. Hvert år vælger en pæn andel voksne at blive omskolet eller få et uddannelsesløft gennem en erhvervsuddannelse.

57-årige Carsten Fuglsang fra Frøstrup er én af dem. Han har netop afsluttet Grundforløb 2 (GF2) på handelsuddannelsen på EUC Nordvest og starter d. 2. februar som elev hos Spar-købmanden i Klitmøller.

Carsten Fuglsang har arbejdet som ufaglært gennem hele sit arbejdsliv. Først en lang årrække i fiskeindustrien, herefter i træindustrien og senest som ufaglært montør hos Be-Ge Seating i Frøstrup. Han har tidligere taget tilløb til at få sig en uddannelse, dog uden at færdiggøre en sådan en.

Men med et afsluttet GF2-forløb bag sig og en læreplads som detailhandelselev i Klitmøller på hånden, er han nu godt på vej til at realisere drømmen om en erhvervsuddannelse.

– Det vil være løgn at sige, at det ikke har været hårdt at vende tilbage på skolebænken, når det er så mange år siden, man sidst har gået i skole. Men det kan sagtens lade sig gøre, begynder Carsten Fuglsang.

– Går man og drømmer om at få sig en uddannelse, kan jeg kun anbefale, at man tager springet og går efter det – uanset hvad alder, der står på dåbsattesten. Alder og erfaring kan jo også noget. De unge i min klasse har flere gange givet udtryk for, at jeg kommer med noget ro og viden, og at jeg på den måde har været en god støtte for dem, fortsætter han og tilføjer, at han samtidig føler, at der stadig er mange gode arbejdsår i ham.

Stabilitet 
Købmand Mikael Konradsen fra Spar Klitmøller mener ikke, at det er en ulempe, men tværtimod kan have sine fordele, at man har noget erfaring med i bagagen.

– I mine øjne er det absolut ikke nogen ulempe, at Carsten er lidt oppe i årene. Med den erfaring, jeg har, efter 18 år som købmand, så ved jeg, at Carsten tilhører en generation, der har en helt anden indstilling til tingene, end mange af de unge har i dag. Fx i forhold til pligtopfyldelse og dét at holde aftaler – der er den ældre generation bare anderledes indstillet, begynder han.

Han fortsætter:

– Noget af det vigtigste for mig, når jeg skal ansætte nye medarbejdere, er stabilitet. Jeg skal kunne regne med, at mine medarbejdere møder ind hver dag og til tiden. Og når Carsten kan komme og vise et CV, hvor han både har været teamleder og lageransvarlig, og hvor man kan se, at han ikke er hoppet fra arbejdsplads til arbejdsplads, så emmer det bare af stabilitet, og det kan jeg rigtig godt lide.

En værdifuld generation
Carsten Fuglsang er langt fra ikke ene om at tage en uddannelse som fuldvoksen.

På Business-uddannelserne er det faktisk mere reglen end undtagelsen, at der er voksne elever på holdene. Og det er som regel intet problem, at det måske er længe siden, at de voksne elever sidst har siddet på skolebænken – det kompenserer deres viden, erfaring og ikke mindst motivation nemlig fuldt ud for.

– De voksne elever bidrager på en god måde og kan komme med nogle andre input end de elever, der kommer direkte fra grundskolen, og det smitter helt klart positivt af på læringsmiljøet. De har som regel heller ikke svært ved at finde en elevplads, da mange arbejdsgivere sagtens kan se kvaliteten i at få en voksen elev med masser af arbejdsmarkedserfaring. Generelt har vi rigtig gode erfaringer med de voksne elever, der tager en Businessuddannelse hos os, fortæller uddannelseschef Anne Mose fra EUD og EUX Business på EUC Nordvest.

 

Forfatter

Related posts

Top