Der er meget at glæde sig til, når årets Østers- & Muslingepremiere finder sted i weekenden 14.-16. oktober på Havnen i Nykøbing Mors. Udover det officielle DM i Østersgastronomi, DM i Østersåbning og DM i Champagnesabling, sætter nogle af landets absolut skarpeste tjenere hinanden stævne til TjenerBattle 2022.
Her skal otte nøje udvalgte tjenere dyste om, hvem der kan levere den bedste service til de gæster, der har købt en billet til at nyde nogle af de retter, nogle af landets bedste kokke serverer for dommerne til DM i Østersgastronomi søndag den 16. oktober.
– det er to konkurrencer, der kører uafhængigt af hinanden og så dog, fortæller Arne Tang-Petersen, der sammen med Kim Thygesen og Karina Gran Kannegaard holder styr på konkurrencens mange aspekter.
Omfattende regelsæt og store krav
Det handler ikke alene om at give gæsterne en god service.
Tjenerne bedømmes på en lang, lang række parametre, hvor den gode service er noget af det. Men øvrige ting med velkomstdrink, borddækning, det generelle værtskab, den faglige kunnen på alle niveauer og så videre, spiller også ind.
Det er første gang, der afvikles en TjenerBattle i forbindelse med Østers- & Muslingepremieren. Det arrangeres af Kokkeforeningen Danmark og Foreningen Danmarks Skaldyrshovedstad, der har Borgmester Hans Ejner Bertelsen som formand.
Han glæder sig over at samarbejdet løbende udbygges med Kokkeforeningen Danmark og nu også med en TjenerBattle.
– vi glæder os virkeligt til at opleve tjenere og kokke fra øverste hylde være med til at give gæsterne nogle unikke smagsoplevelser fra Limfjordens skattekammer. Vi ser derfor frem til at byde deltagere og gæster fra hele landet velkommen på Mors i Danmarks Skaldyrshovedstad, siger Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).
Deltagere i ØMP TjenerBattle 2022:
Johan Brodersen, Ruths Hotel, Årets Betjening 2022 kåret af Danske Madanmeldere
Kristine Slott-Olsen, Formel B i København, regerende nordisk mester 2022.
Yaser Alnatour, Trinity Hotel & Konference Center i Fredericia
Andreas Kobs Laursen, Restaurant LYST i Vejle
Per Poulsen Tougaard, Comwell Rebild Bakker
Michael Rønne Sørensen, Restaurant Dejavù
Jill Võlcker, Sdr. Bjert Kro
Henrik Lindegaard Petersen, B-Spis i Næstved
Foto: Pressefoto