Landmænd på Mors’ får nyt liv

Det er en populær tradition, der onsdag d. 2. november genoplives, når Nordic Food College åbner dørene for arrangementet ’Landmænd på Mors’. Et arrangement, der ikke kun henvender sig til øens landmænd men til alle, der interesserer sig for dansk landbrug – og i særdeleshed landbruget på Mors.
’Landmænd på Mors’ blev i sin tid startet op, da afviklingen af Nordvest Agro efterlod et socialt tomrum blandt de lokale landmænd. Det kickstartede en ny tradition, hvor en gruppe frivillige med jævne mellemrum – og under overskriften ’Landmænd på Mors’ – planlagde arrangementer, der kombinerede inspirerende faglige indlæg med hygge og spisning. Traditionen har dog ligget brak de seneste år, hvor især COVID19, har spændt ben for gennemførsel af arrangementerne.

– Det er vigtigt, at landmændene på Mors og omegn har et fælles socialt ståsted. Et samlingssted, hvor vi kan mødes og blive inspireret, og hvor vi kan hygge os sammen over en bid god mad, og derfor skal vi naturligvis have genoptaget den gode tradition. Morsø Landbrugsskole og Nordic Food College er et vigtigt samlingssted for de lokale landmænd, og derfor er det naturligvis også her, vi holder arrangementet, lyder det Karl Kudsk fra Mollerup Mølle, der er én af initiativtagerne til at genoplive ’Landmænd på Mors’.

Selvom navnet indikerer, at der er tale om et arrangement for landmænd, hænger det ikke helt sådan sammen. Alle, der interesserer sig for landbrug, er nemlig meget velkomne – uanset om de arbejder inden for erhvervet eller ej.

– Vi har gennem årene haft mange forskellige indlæg, der har appelleret til en bredere kreds end blot landmænd, og det tænker jeg også gælder for onsdagens program. Her får vi besøg af Kristian Karlshøj fra herregården Ausumgaard, der udover at drive landbrug også afholder markeder og events, der trækker mange besøgende til huse. Vi får også besøg af Niels Sørensen, der har medvirket i tv-programmet ’Landmand søger kærlighed’, og som ud over at fortælle om sin tv-oplevelse vil byde ind med sang og musik. Og sidst men ikke mindst, vil Henrik Hornstrup, der er chefkonsulent i Fjordland komme med et fagligt indlæg, hvor han bl.a. vil komme ind på konsekvenserne af en CO2-afgift på landbrug og de udfordringer, der kan opstå i forbindelse med braklægning, fortæller Karl Kudsk.

Alt i alt er der lagt op til en både spændende og hyggelig aften på Morsø Landbrugsskole/Nordic Food College, og arrangørerne bag håber inderligt, at folk vil møde talstærkt op, så der kan blive pustet nyt liv i den gode gamle tradition ’Landmænd på Mors’. Arrangementet starter kl. 18 og slutter kl. 21.

– Vi skal nok sørge for et godt måltid samt kaffe og kage til alle gæster. Hele arrangementet er gratis, men af hensyn til planlægningen er tilmelding nødvendig. Så har man lyst til en inspirerende aften i godt selskab og med et lækkert måltid i vente, tilmelder man sig bare direkte her hos Nordic Food College senest mandag d. 31. oktober, slutter forstander Jonas Lundgren Bach Korsgaard fra Nordic Food College.

Forfatter
Top