Fra den 31. marts til og med den 3. april er Regional Madkultur Thy-Mors værter ved jubilæumsbesøget, hvor medlemmer af Culinary Heritage kommer fra hele Europa for at smage og opleve lokale smagsoplevelser.
I år har netværket 30-års jubilæum og det skal fejres i Danmark. Dette jubilæum markerer tre årtier med at fremme og bevare lokale madtraditioner og fødevarer over hele verden. Netværket har arbejdet for at skabe forbindelser mellem producenter, restauranter og forbrugere, og har sat fokus på bæredygtighed og autenticitet i fødevareindustrien. Regional Madkultur Thy-Mors er værter ved arrangementet, som forløber over 4 dage.
Culinary Heritage er et globalt netværk, der fremmer regionale fødevarer, kulinariske traditioner og madkultur. De tilbyder en certificering, som fungerer som et kvalitetsmærke og geografisk destinationsmærke for producenter, restauranter, hoteller, cateringselskaber, caféer, dagligvarebutikker og fødevaremarkeder.
Formålet med Culinary Heritage er at bevare og fremme lokale kulinariske traditioner og sikre, at disse traditioner bliver anerkendt og værdsat både lokalt og globalt. Certificeringen sikrer, at virksomheder lever op til høje standarder for bæredygtighed, autenticitet og kulinarisk ekspertise.

Jubilæumsbesøget
Besøget har til formål at vise den gastronomiske del vores område frem for de andre medlemmer af Culinary Heritage.
”Dette jubilæum markerer tre årtier med at fremme og bevare lokale madtraditioner og fødevarer over hele verden, og derfor har vi også lagt et stort arbejde i, at vise gæsterne så mange forskellige oplevelser indenfor lokal madkultur, når de gæster Thy, Mors og Salling”, siger formand for Regional Madkultur Thy-Mors, Anette Jensen.

De lokale aktører
Regional Madkultur har knap 50 lokale medlemmer, som spænder fra spisesteder og gårdbutikker til Bed and Breakfast og madproducenter. Under jubilæumsbesøget skal gæsterne rundt i Thy og på Mors for besøge en del af medlemmerne med det for øje, at give dem et nuanceret billede af Mors, Thy og Sallings gastronomiske madkultur.
De starter på Hotel Thinggaard i Hurup, og så skal de ellers rundt i bus og opleve alt fra Thy Whisky, GrønThy og Thy Økobær til Thisted Bryghus, Café Holmen og Glyngøre Shellfish for så til sidst at slutte af med en brunch på Bryggen Thisted.
Læs mere om eventet på hjemmesiden: www.madkulturthymors.dk