Morsø Gymnasium i storform klar til fremtiden

Morsø Gymnasium står økonomisk stærkt rustet til fremtiden. Det viser skolens årsrapport for 2024, som bestyrelsen netop har godkendt. Samtidigt viser søgningen til gymnasiet, at man igen kan byde velkommen til tre klasser efter sommerferien.

“Søgningen til Morsø Gymnasium er stabil, og vi starter tre nye klasser op efter sommerferien, i lighed med sidste år”, siger Rektor Ann Balleby.

Hun glæder sig over, at nyeste tal fra Undervisningsministeriet viser, at i år har 20 procent af eleverne har søgt videre på en erhvervsuddannelse, mens cirka 73 procent har søgt ind på en af landets gymnasiale uddannelser, stx, hf, hhx og htx. 

“Derfor glæder vi os også til, at den nye epx-uddannelse kommer oveni, og at paletten bliver endnu bredere for de unge. Det er også derfor vi arbejder stenhårdt på, at vi skal kunne tilbyde også denne uddannelse i vores uddannelsesmiljø på Mors”, siger Ann Balleby.

Stærk økonomi
Hun bakkes op af bestyrelsesformand Peter Overgaard.

“Morsø Gymnasium har en unik placering, et stærkt udbud af uddannelser og ikke mindst et godt studiemiljø. Det ønsker vi i bestyrelsen at videreudvikle fremover”, siger han.

Han påpeger, at Morsø Gymnasium har en stærk økonomi.

“Skolens likviditet er særdeles god. Der ligger 8,8 millioner i kassen. Det giver en likviditetsgrad på imponerende 151,7 procent. Det er langt over, hvad regnskabsfolk anser for at være nødvendigt. Både kronerne i kassen og likviditetsprocent fortæller, at Morsø Gymnasium har en rigtig god økonomi”, siger Peter Overgaard.

Bidrager til bosætning
Morsø Gymnasium bidrager i betydelig grad til bosætningen og omsætningen på Mors.

“Aktuelt kommer 20 af gymnasiets elever fra helt andre egne af Danmark. De bor på Mors for at være en del af DramaAkademiet eller HåndboldAkademiet. Til august starter der 12 elever på gymnasiet, som bliver nye tilflyttere til øen. Det har betydning for den økonomi, som Morsø kommune får fra staten. Det skaber også omsætning for øens virksomheder og arbejdskraft til bl.a. Jesperhus og tilgang til Mors Thy Håndbold”, påpeger Peter Overgaard.

Det håber han også, at såvel lokalpolitikerne og de lokalt valgte Folketingsmedlemmer har med i tankerne, når beslutningerne om, hvordan fremtidens uddannelsesbillede skal tages senere på året.

“Erfaringen er, at Mors også på den lange bane er tiltrækkende for studenter, som har været tilflyttere i deres gymnasietid. Aktuelt har gymnasiet en student fra Gymnasiet ansat, som arbejder både på gymnasiet og på HåndboldAkademiet”, siger Peter Overgaard og peger på, at man både har en lærer og et bestyrelsesmedlem, der tidligere har gået på DramaAkademiet, og som er vendt tilbage efter studier udenfor Mors. Det blot et par eksempler”, siger Peter Overgaard.

Han påpeger, at et uddannelsescenter på Mors med en bred vifte af uddannelser, er afgørende for, at de unge tilvælger øen i fremtiden.

“Netop det burde stå allerøverst på de lokale folkevalgtes og det lokale erhvervslivs to-do-liste de kommende måneder”, slutter Peter Overgaard. 

Fotos : Morsø Gymnasium

Forfatter
Top