Den sureste uge for skolepatruljerne

Sidste år viste en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, at hver tredje skolepatruljeelev har haft ubehagelige oplevelser med trafikanterne.

I en ny kampagne opfordres forældre og trafikanter derfor til at støtte op om skolepatruljernes arbejde.

Skolepatruljerne sørger for, at Danmarks børn kommer sikkert over vejen. Det har de gjort i 70 år uanset om det er bidende koldt, regner eller sner.

Især i januar og februar kan vejret være noget af en udfordring, og det er en god anledning til at bakke op om skolepatruljerne og vise dem, at vi alle sætter stor pris på deres indsats. Det mener Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, der står bag skolepatruljerne.

Kakao, kage og smil til skolepatruljer
Kampagnen begynder mandag den 28. januar, og i løbet af ugen opfordres trafikanterne til at give skolepatruljerne et stort smil og vise dem mere respekt. Flere kommuner, politikredse og skoler i hele landet bakker op om kampagnen og vil møde op på skolevejene for at hylde skolepatruljerne.

– Rundt om i landet har politi og kommuner planer om at møde op med fx flødeboller, varm kakao eller kage og friskbagte boller for at forkæle skolepatruljerne og vise, at vi alle sætter meget stor pris på deres indsats på skolevejene. Med kampagnen opfordrer vi også forældre og trafikanterne til at give skolepatruljerne et smil eller et par rosende ord med på vejen, da de i høj grad fortjener det, siger Jakob Skov Øllgård, konsulent, Rådet for Sikker Trafik.

Bilister råber ad skolepatruljer
Sidste år viste en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring, at hver tredje skolepatruljeelev har oplevet ubehagelige episoder med trafikanterne. Det kan fx være utålmodige bilister, der dytter eller råber ad eleverne.

Foto: Rådet for sikker trafik

Den adfærd vil Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring have ændret med en kampagneindsats over tre år. Kampagnen “Den Sureste Uge” er første skridt, og med den nye kampagnefilm, nyhedsbreve til skoler og forældre samt samarbejde med kommuner og politiet vil man minde alle trafikanter om, hvor stor en indsats skolepatruljerne yder hver dag. Og at de fortjener mere end at blive vrisset ad i trafikken af utålmodige og morgensure trafikanter.

– Uanset vejret står skolepatruljerne altid klar til at passe på deres kammerater. Desværre er det ikke kun vejret, der kan være surt, men også trafikanter i morgentrafikken. Skolepatruljerne fortjener om nogen anerkendelse for det ansvar, de tager, fremfor sure miner. Derfor opfordrer vi alle til at give dem et skulderklap med på vejen, særligt når vejret er surt,” siger Mikkel Klausen, CSR-chef i LB Forsikring og far til fem børn.

Fakta om skolepatruljerne:
• Skolepatruljeordningen blev første gang indført i 1949.
• I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
• Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
• En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
• Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.

Om skolepatruljerne:
Skolepatruljen skaber tryghed i trafikken for både børn og voksne. Morgen efter morgen, i al slags vejr står de der. Udrustet med veste og viljestyrke afvikler de morgentrafikken og hjælper store og små sikkert i skole. Sådan har det været siden 1949, hvor Danmarks første skolepatrulje så dagens lys.

I dag går de stadig forrest som det gode eksempel og minder alle os andre om, at vi skal passe på hinanden – ikke bare i trafikken, men overalt i livet. De tager et større ansvar end de fleste og ser det som helt naturligt at hjælpe de mindste elever sikkert i skole hver morgen. Skolepatruljen viser os alle sammen, at en lille smule hensyn og overskud er alt det kræver – så er vi godt på vej sammen.

Foto: Dueholmskolen

Forfatter

Related posts

Top