Folkeskolens mindste klasser skal fremover mindre i skole.
Folkeskolereformen medførte markant længere skoledage for alle klassetrin, og det har fået kritik fra både elever og forældre. Mange politikere har ønsket at gøre noget ved skoledagenes længde, men modsat regeringens oprindelige udspil er det som udgangspunkt kun eleverne i 0. til 3. klasse, der får færre timer, skriver TV2.
Det er regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, De Radikale og SF, som onsdag morgen er blevet enige om en aftale.
Dermed afsluttes et ret usædvanligt forhandlingsforløb, som blev rykket fra Undervisningsministeriet til Finansministeriet. Det skete, fordi Socialdemokratiet var utilfreds med undervisningsminister Merete Riisager (LA). Derfor har finansminister Kristian Jensen (V) været med til at køre forhandlingerne i hus.
Det er et lille halvt år siden, at regeringen fremlagde en række forslag til justeringer af folkeskolereformen fra 2013.
Eleverne kan udover kortere skoledage se frem til 90 ekstra fagtimer. Regeringens oplæg var 480 timer.
Konkret betyder det, at der bliver tilført 90 ekstra fagtimer årligt til fremmedsprog i 5. klasse, billedkunst i 6. klasse og historie i 9. klasse.
/ritzau/