Dramalinjen på Morsø Gymnasium og det unikke samarbejde med blandt andre LimfjordsTeatret og Jesperhus, giver de studerende så god en ballast, at flere allerede er nået langt indenfor skuespilfaget og medieverdenen.
I dag er de elever på teatre, arbejder i medievirksomheder, arbejder med scenisk underholdning og performance i blandt andet turistbranchen og meget andet.
Andre har valgt en karriere på eller bag scenen. Og dramalinjen på Mors har allerede sendt unge i alle mulige kreative retninger indenfor scenekunsten.
– Blandt andet samarbejdet med LimfjordsTeatret har givet mig et netværk indenfor teaterverdenen, som har haft en afgørende betydning for, hvor jeg er i dag, fortæller Julie Bovbjerg Christensen. Hun er i dag teatermalerelev på Aarhus Teater.
Samme toner lyder fra Mikkel Baden-Jensen. Han er teaterelev på skuespilskolen ved Odense Teater.
– Morsø Gymnasium gav mig en grundliggende forståelse for scenekunsten, som kommer mig til gode i dag, siger han.
Dramalinjen på Morsø Gymnasium føder – udover talenter til dansk teater og mediebranchen – også talenter til oplevelsesindustrien. En af de store aftagere er Jesperhus, der hver sæson har 30 unge i gang som skuespillere og underholdere i parkens mange shows.
Fra Mors til Ramasjang
En af dem der har brugt dramalinjen på Mors som springbræt, er Mikkel Brandt der i dag er Digital Tilrettelægger på børnekanalen DR Ramasjang hos DR.
– Morsø Gymnasium gav mig en enorm forståelse for teatrets virkemidler, og en lyst til at lære endnu mere, fortæller Mikkel Brandt.
Han tog en bachelor musik med sidefag i journalistisk formidling og flyttede til Aarhus for at tage en kandidat i journalistik.
En anden elev der har forladt scenen til fordel for en karriere foran scenen, er Morten Hede, der i dag er teateranmelder på JyllandsPosten.
– Det var her interessen for teater blev vakt, og jeg fik en viden om og erfaring med det fag, jeg i dag kommenterer og vurderer, siger Morten Hede.
På Bornholm sidder Kasper Vegeberg. Straks efter at have afsluttet sin uddannelse på Morsø Gymnasium, fik han job i Jesperhus, hvor han i mange år var en af arkitekterne bag de mange parkshows med blandt andet Hugo figuren, som i dag trækker tusinder til Mors.
– Jeg blev altid støttet i at skabe noget selv, brænde nallerne, lære af mine fejl og prøve igen. Uden min tid på Morsø Gymnasium havde jeg haft sartere naller, og et kedeligere liv, siger Kasper Vegeberg.
Han er i dag destinationsudvikler på Bornholms Middelaldercenter.
Nyt Drama College skaber bedste rammer
Morsø Gymnasiums dramalinje kan – som den eneste udenfor København – tilbyde drama på A-niveau.
Det samtidigt med, at man tilbyder unikke faciliteter for de unge på et specielt Drama College, der rummer indkvartering, mulighed for studierelevante fritidsjob, delvis forplejning, undervisning på topniveau blandt andet i samarbejde med LimfjordsTeatret, social vicevært og meget andet.
Skolen har åbent for optag af nye elever nu.
Foto: Gert Laursen, Morsø Gymnasium