Hverdags-kokke skal dyste mod hinanden i østers-konkurrence

Det bliver helt almindelige borgere, der kommer til at komme med deres bud på, hvordan man kan lave velsmagende østers-retter ud af den udskældte invasive Stillehavsøsters, der hærger i Limfjorden, i forbindelse med afslutningen på årets østerssæson i Nykøbing.

– Vi ved, at vi ikke kan komme af med dem på andre måder end få dem hevet op af vandet og brugt til noget fornuftigt. Derfor synes vi, at det kunne være sjovt at lade helt almindelige mennesker komme med deres bud på, hvordan Stillehavsøsters kan indgå i madlavningen og nye spændende serveringer, fortæller Maria Kjelds der er projektleder på Oyster Final, der afvikles i Nykøbing lørdag den 6. april 2019.

Der skal fremstilles én ret, med østers som hovedingrediens. Tilberedningen foregår hjemmefra og retten medbringes til pladsen ved Morsø Sejlklub og Marina til bedømmelse af dommerpanelet.

– Retten skal afleveres i seks eksemplarer – en ret til beundring fra alle gæsterne på pladsen – fem retter til dommernes bedømmelse. Smagsprøver af retten til det øvrige publikum er også meget velkomne. Deltagerne vælger selv, hvordan retten anrettes og på hvilket porcelæn / eller andet. De medbragte ting får deltagerne selvfølgelig med sig igen. Der vil være éngangsservice til rådighed på pladsen, fortæller Maria Kjelds, der kan notere sig en håndfuld lokale borgere, der har lyst til at prøve kræfter med at lave retter ud af Stillehavsøsters.

Det er Vilsund Blue, der leverer de østers, deltagerne skal bruge, og der er frit slag omkring, hvilke øvrige ingredienser man vil bruge.

Vinderen får en luksus-gourmet middag på Sallingsund Færgekro med seks serveringer og tilhørende velkomstdrink, superior-vinmenu samt kaffe, te med sødt.

Det er stadig muligt at tilmelde sig konkurrencen – se hvordan HER.

Foto: Vilsund Blue

 

Forfatter

Related posts

Top