Kokkespirer forkæler Mors

Der er lagt op til smagsoplevelser af de store, når en række talentfulde unge kokke fra Kokkeforeningen Danmark, deltager i Oyster Final på lørdag  i Nykøbing.

– Frederik Havn som er Young Chefs Ambassadør og en prisvindende kok, har sammensat en række retter i tæt samarbejde flere af hans særdeles dygtige kollegaer fra Kokkeforeningen Danmark. Retterne kan købes til billige penge på lystbådehavnen, fortæller projektleder Maria Kjelds projektleder for Oyster Final.

Alt fra pizza til gratinerede Limfjordsøsters
Kokkene vil blandt andet tilberede Calzone Pizza med muslinger. Der bliver stuvede Limfjordsmuslinger, Brændende Kærlighed med Limfjordsøsters og muslinger og endelig gratinerede Limfjordsøsters.

– Med madudbuddet er der lidt til hele familien – pizza til børnene og de rå eller gratinerede østers til de voksne. De unge kokke har udvalgt råvarer fra egnen, som tema sammen med skaldyrene. Vi kan godt love et festfyrværkeri af velsmag fra nogle af landets kommende store kokketalenter, fortæller Maria Kjelds.

Ud over de tilberedte vil der selvfølgelig være østers naturel – både de lokale Limfjordsøsters, stillehavsøsters fra Limfjorden og flere andre slags østers fra rundt om i Europa. Her man kan opleve den fine og meget forskelligartede smag fra østers til østers alt efter slag og hvor de kommer fra.

Foto: Vilsund Blue

Forfatter

Related posts

Top