Over flere aftener inviterer Kulturmødet Mors indenfor i Monas Hus til en aften med fokus på Limfjordens råvarer, en snak om vores fælles lokale madkultur og spændet mellem den yngre og ældre generation.
– Vi stiller spørgsmålene; Har vi glemt at give madstafetten videre? Smager mad lige så godt som i de gode gamle dage? Og hvad skal der til for at gøre Limfjordens råvarer trendy?, fortæller Trine Bang, Direktør for Kulturmødet Mors.
Aftenen skal danne ramme for en samtalemiddag, hvor forretten vil blive serveret i form af et kort oplæg om madkultur, klima og miljø samt kulturarv. Hovedretten vil være en middag kombineret med en samtalemenu, hvor den yngre og ældre generation mødes over en veltilberedt tallerken muslinger, stiller hinanden spørgsmål og bliver klogere på hinanden.
Fokus på lokale råvarer
Kulturmødet Mors deltager i det europæiske projekt Cupido, hvor formålet med projektet er at videreudvikle landdistrikter med fokus på kulturarv. Kulturmødet har valgt at fokusere på lokale råvarer fra Limfjorden.
– Som vi også har skrevet i vores visionplan, så ved vi at maden er en essentiel del af værtskabet på Kulturmødet. Det er her maver mættes, sanserne åbnes og samtalen fortsætter over måltidet, fortæller Trine Bang og fortsætter:
– Derfor stiller vi spørgsmålene: Hvad er vores mads historie og hvad giver vi videre til den næste generation – hvorfor spiser vi mad, der er transporteret den halve klode rundt, når vi kan nyde egne, lokale råvare. Og hvordan er måltiden netop det sted vi mødes – også på tværs af generationer?
Alle er velkomne
Alle kan være med til denne aften, der byder på et to timers arrangement, hvor Kulturmødet giver middagen, tager opvasken og forhåbentlig kan være med til at give et indspark til tanker, både nye og gamle, om vores madvaner og specielt om vores madkultur.
Første fællesspisning afholdes i Monas hus tirsdag den 28. maj kl. 17.30-19.30 og får støtte fra blandt andet Vilsund Blue og Thisted bryghus mfl. Alle er velkomne og kan tilmelde sig gratis på info@kulturmodet.dk.
Billetter uddeles efter først til mølle-princippet.
Foto: Pressefoto