Destilleriåbning hos Thy Whisky

På familiegården Gyrup i Thy er der netop rullet et stort destillationsapparat ind af porten. På gården laver de i forvejen økologisk mælk, røget kød, mel og malt og siden 2010 har familien på gården lavet den danske single malt Thy Whisky.

Det som startede som en idé om at lave en whisky af gårdens råvarer er nu et helstøbt whiskydestilleri, hvor hele produktionen er laves på gården. Fra kornet sættes i jorden til den færdige flaske tappes.

– Nu kan vi kalde os et ’Single Estate Whisky Destilleri, fortæller Andreas Poulsen fra Thy Whisky, og forklarer, at dem findes der ikke mange af i verden. Med det nye destilleri sætter Thy Whisky samtidig produktionen i vejret, og håber inden længe at producere 30.000 liter whisky om året.

Åbent hus til destilleriåbning
Lørdag d. 15. Juni åbner Thy Whisky så dørene til indvielse af det nye destilleri.

– Vi vil gerne lave et åbent destilleri. Vi tænder for kedlen og grillen og finder whisky og øl frem, som kan nydes i solen sammen med en grillet burger, fortæller Andreas Poulsen.

Til lejligheden sælges tre forskellige øl brygget til denne dag. Alt sammen naturligvis lavet på gårdens egne råvarer, af tre forskellige bryggerier. Om eftermiddagen åbnes whiskylageret til whiskysmagninger til de interesserede.

Hele dagen vil der være gang i produktionen på gården. Både malteri og destilleri vil være i gang, så alle kan se og dufte de ædle dråber.

– Vi synes det er den bedste måde at fejre åbningen på. Ved at lave en helt særlig whisky, som vi kan hælde på et egetræsfad når dagen er omme, siger Andres Poulsen og fortæller videre,  at der bliver mulighed for at erhverve sig flasker af den whisky som laves på dagen, men først når den er færdig om tre år.

Ny økologisk whisky
Familien frigiver samtidig to forskellige Thy Whisky til arrangementet. Det bliver den første økologiske whisky fra gården, og den hidtil største aftapning på næsten 1000 flasker.

-Whiskyen er lagret på gamle oloroso sherryfade, hvilket giver en blød og vinøs smag, som står godt til vores maltede destillat. Vi glæder os til at skænke en dram til alle på dagen, for at fejre den milepæl vores destilleri er.

Foto: Thy Whiskey

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top