Stjernekokke klar til at dyste om DM i Østersgastronomi på Mors

Når DM i Østersgastronomi for anden gang afvikles lørdag den 12. oktober i Nykøbing, vil nogle af landets største kokketalenter og -stjerner være repræsenteret.

Sidste års vinder, Jeppe Foldager fra Restaurant Kanalen på Christianshavn i København, og som i 2013 vandt sølv ved Bocuse d´Or (det individuelle VM for kokke, red.), har meldt sig klar til at forsvare sidste års sejr i konkurrencen.

Også Eric Vilgaard fra Michelin-restauranten Jordnær på Gentofte Hotel kommer. Det samme gør Jacob Jensbye der de senere par år har været en del af det danske kokkelandshold. Han var sidste år med til at hente guld til Danmark med Kokkelandsholdet Junior ved VM i Luxembourg.

Også Årets Kok 2019, Kristoffer Ringsing, er klar til at give de øvrige deltagere kamp til stregen. Han blev udlært for fire år siden på Falsled Kro og har siden arbejdet på bl.a. Michelin-restauranten Ti Trin Ned i Fredericia. Også han er en del af Kokkelandsholdet.

DM i Østergastromi afvikles for anden gang i Nykøbing til oktober. Pressefoto

Mette Dahlgaard Jensen er på hjemmebane i Nykøbing, hvor hun stammer fra. Hun er i dag køkkenchef på Restaurant Gemyse på Nimb i Tivoli i København.

Du kan læse mere om de øvrige deltagere, hvoraf flere er lokale, HER.

Spændende oplevelser for publikum
DM i Østersgastronomi afvikles samme dag som DM i Østersåbning, der i år kan fejre 25 års jubilæum, samt DM i Champagnesabling.

– Jeg tør godt love, at det bliver en benhård dyst om hæder og ære, når de tre mesterskaber løber af stablen. Det her line-up af fabelagtige kokke til DM i Østersgastronomi, kommer stensikkert til at give publikum nogle fantastiske oplevelser på dagen, hvor også publikum får lov til at smage nogle af de mange spændende retter, kokkene sender op til dommerpanelet, fortæller Anders Heegaard, der er Vicepræsident i Kokkeforeningen Danmark og ansvarlig for konkurrencen.

Forfatter
Top