I en ny undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring har fået udarbejdet, svarer 18 procent af bilisterne, at de inden for de sidste tre måneder har overtrådt fartgrænsen en eller flere gange på en skolevej. Da politiet i starten af året gennemførte kontrol på skolevejene, blev flere end 3.300 bilister sigtet for at køre for stærkt på landets skoleveje.
Den gode nyhed er, at skolepatruljerne får bilisterne til reducere farten.
I undersøgelsen fra Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring svarer næsten 8 ud af 10 af de bilister, som har kørt for stærkt på en skolevej, at de altid sænker hastigheden, når de møder en skolepatrulje.
– Det skaber utryghed for børn og forældre, når der er nogle, som ikke overholder hastighedsgrænsen på skoleveje, men det er positivt, at bilisterne sætter hastigheden ned, når de ser en skolepatrulje. Det understreger vigtigheden af skolepatruljernes arbejde, og derfor bliver de fejret landet over i uge fem, siger Liv Knoblauch Jensen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.
I hele landet har 53 kommuner meldt sig til kampagnen “Den Sureste Uge”, ligesom politiet bakker op, og ugen igennem bliver skolepatruljerne takket for deres indsats med skulderklap, varm kakao, morgenmad mv. ude på skolerne.
Kampagnen opfordrer også forældrene og alle trafikanter på skolevejene til at give skolepatruljerne et stort smil og respektere deres arbejde.
Fakta om skolepatruljerne:
– Skolepatruljeordningen blev startet på Amager i 1949.
– I Danmark er der knap 20.000 skolepatruljeelever.
– Det er eleverne i 5.-7. klasse, der er skolepatruljer.
– En skolepatrulje arbejder hver morgen, og eleverne møder tidligere end alle de andre elever.
– Skolepatruljerne arbejder frivilligt og ulønnet.
Foto: Rådet for Sikker Trafik