Hver 3. kommune bruger konsulenter til at spare på handicapområdet

Knap en tredjedel af landets kommuner har igennem de seneste år hyret eksterne konsulenter til at finde besparelser på indsatser og tilbud til handicappede borgere. Det skriver Altinget.

Det viser en række aktindsigter som Altinget har fået fra 97 ud af 98 kommuner. Samlet set er der tale om 1.300 sager i 31 kommuner. I flere af kommunerne er samarbejdet baseret på kontrakter, der sikrer konsulenterne højere betaling, jo større besparelser de er med til at sikre.

Er det lovligt?
Kontrakterne har fået flere eksperter til at bekymre sig for, om samarbejdet mellem kommuner og konsulenter har holdt sig inden for lovens rammer, og det er da også noget Social- og Indenrigsminister Astrid Krag vil have undersøgt nærmere:

– Det virker som en meget aggressiv metode over for nogle meget sårbare og udsatte borgere. Det springende punkt er selvfølgelig lovligheden af metoden, som jeg har bedt Ankestyrelsen om at se på, siger hun til Altinget.

Hverken Morsø, Lemvig eller Thisted kommuner har ifølge Altingets aktindsigter benyttet sig af ekstern konsulenthjælp på området. Struer har som den eneste kommune i landet ikke svaret på Altingets henvendelse.

Forfatter
Top