Pr. 1. marts får patienter der har under 50 kilometers transport til hospitalet ikke ekstra transportstøtte. Ej heller selvom de regelmæssigt er nødt til at møde op på hospitalet – det kan fx. kemo- og dialysepatienter.
Region Midtjylland har ellers helt tilbage til siden amterne eksisterede haft særregler for ovennævnte patienter, men i november fandt man ud af, at støtteordningen faktisk var i strid med loven. Det skriver TV2 Østjylland.
Som loven er nu, må man ikke forskelsbehandle patientgrupper, hvilket man altså reelt har gjort i mere end 12 år.
Det betyder, at en række patienter i fremtiden bliver hårdt ramt på pengepungen, når de flere gange om ugen selv skal betale for alle transportomkostninger.
– Det er helt urimeligt, at de nu skal betale alle transportomkostningerne selv. Det gælder jo også dårligt gående, som måske skal betale dyre domme for taxaer. Det løber altså op sådan noget, siger Ib Bjerregaard der er næstformand i Region Midtjyllands Hospitaludvalg, til TV2 Østjylland.
Ved et møde i regionsrådet i slutningen af januar blev man derfor enige om, at forsøgte at få ændret lovgivningen.
Derfor har man lavet en indstilling til Sundheds- og Ældreministeriet, hvor man opfordrer til, at lovgivningen på området moderniseres, så der på ny kan indføres en mere tidssvarende og hensigtsmæssig lovgivning.
Foto: Falck