Sidste sommer fik Limfjordsteatret i Nykøbing bevilget 300.000 kr. fra Statens Kunstfond til at hyre kunstneren Søren Behncke til at udsmykke Multisalens ydervægge i den nye teaterbygning.
Og nu involveres elever fra Morsø Gymnasium i processen, der netop er skudt i gang, som en del af deres eksamen.
1.g-eleverne fra Morsø Gymnasiums hold i Drama 1 og billedkunst får nemlig i år en helt særlig eksamensopgave. Deres besvarelser skal bruges som inspiration for billedkunstneren Søren Behncke, som midt i juni rykker ind på Limfjordsteatret for at udsmykke de ydre betonvægge.
– Vi har fået udarbejdet et kunstprospekt for hele det nye Limfjordsteater, der tager udgangspunkt i den ø, vi bor på og det vand, der omgiver os. Multisalen er primært en sal for de unge, som bliver brugt af Morsø Gymnasium i dagtimerne, af teaterbørnene og af vores talenthold i eftermiddags- og aftentimerne, og det må udsmykningen gerne afspejle, siger Gitta Malling.
Med inspiration i gamle søkort har Søren Behncke har lavet et lille kompendium i både ord og billeder, som gymnasieeleverne kan tage udgangspunkt i.
Inspiration og feedback
Billedkunstlærer Per Mikkelsen er begejstret for muligheden for at eleverne bliver involveret i et helt konkret projekt.
– Det er rigtig heldigt, at det foregår på Limfjordsteatret netop nu. Eleverne får både inspiration og feedback fra en anerkendt kunstner – og han kan til gengæld hente inspiration fra eleverne, siger Per Mikkelsen.
Pengene fra Statens Kunstfond kommer fra puljen ”Kunst i det offentlige rum” og går til honorar til Søren Bencke, der oprindeligt blev kendt under kunstnernavnet Papfar, da han i sine unge dage som street art-kunstner lavede kunst ud af pap. Siden er han i stigende grad rykket indenfor på museer og gallerier.
– På Limfjordsteatret havde vi et fantastisk samarbejde med Søren Behncke, da han lavede scenografi til forestillingen ”Instrumentet”, hvor alt var opbygget af pap. Vi kan godt lide hans legende og humoristiske stil og synes, hans udtryk passer godt til en sal, som i overvejende grad bruges af områdets børn og unge, siger Gitta Malling.