Ny strategi: Danmark vil teste flere for coronavirus

Sundhedsmyndighederne vil fremover have en mere offensiv teststrategi, der betyder, at flere skal testes for coronavirus i Danmark.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Ændringerne kommer på baggrund af anbefalinger fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som netop opfordrer til, at flere skal testes, fremgår det af meddelelsen.

– Vi er aktuelt udfordret af en global mangel på testkapacitet. Det er imidlertid vores strategi, at langt flere skal testes for Covid-19 i Danmark.

– Derfor arbejdes der målrettet på at forøge testkapaciteten både med private og offentlige parter.

– Og jeg vil sammen med regionerne sikre, at der eksekveres på denne offensive teststrategi i hele landet, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

Det er Sundheds- og Ældreministeriet, der sammen med Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at flere skal testes.

I de nye anbefalinger understreger myndighederne, at der skal være en “lavere tærskel” for sårbare grupper med henblik på vurdering og test.

Blandt andet kommer det til at betyde, at alle med mistanke om moderat til svær Covid-19 skal testes. Det skal først ske, hvis mistanken er fastholdt efter en klinisk vurdering på et sygehus, fremgår det af meddelelsen.

Samtidig vil der, i takt med at testkapaciteten udbygges, blive plads til, at flere ansatte på sundheds- og ældreområdet kan testes.

Det samme gælder flere i gruppen af patienter med lette symptomer, der bliver henvist til sygehusene, lyder vurderingen.

Indtil videre er 12.351 personer blevet testet for coronavirus i Danmark.

Myndighederne har dagligt testet alt fra 200 til knap 1200 personer, fremgår det af den seneste overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

Til sammenligning har sundhedsmyndighederne i Norge testet én procent af befolkningen.

De konkrete anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen er nu:

  • Alle med mistanke om moderat til svær covid-19, hvor mistanken fastholdes efter en klinisk vurdering, skal testes
  • Fødende kvinder skal ud fra et forsigtighedsprincip testes
  • Nyfødte børn skal testes, hvis de udviser symptomer
  • Personer med let til moderate symptomer, der varetager kritiske funktioner i sundhedssektor, ældrepleje, arbejde med socialt udsatte eller andre helt særlige nøglefunktioner i samfundet, kan henvises til en test
  • Der skal være særlig opmærksomhed og lavere tærskel for sårbare grupper med henblik på vurdering og test

/ritzau/

Forfatter
Tags

Related posts

Top