– Min søster Camilla på 48 år er desværre blevet uhelbredelig syg af kræft.
Sådan indleder morsingboen Ronni Lank Jensen et opslag på sin facebookprofil, som han skriver søndag aften. Siden er opslaget blev delt over 2200 gange.
Hans søster Camilla Kokkedal fik konstateret kræft i tyktarmen i april måned sidste år. Et år efter blev hun efter flere rutsjebaneture erklæret for uhelbredelig syg. Derfor har Ronni Lank Jensen iværksat en indsamling, som skal hjælpe hans søster med at få behandling i Tyskland, hvor det er muligt at få såkaldt regional kemoterapi. Det betyder, at man får kemo direkte ind i knuden.
– Det koster desværre rigtig mange penge, derfor har vi bestemt os for at hjælpe hende, skriver Ronni Lank Jensen i sit facebook-opslag, som altså er blevet delt til brugere over hele landet.
Blev erklæret rask i første omgang
Indtil videre er der samlet cirka 150.000 kroner ind. Hver behandling i Tyskland koster i omegnen af 30.000 kroner. Dertil kommer udgifterne til transport og ophold.
Om sit kræftforløb fortæller Camilla Kokkedal, der til daglig arbejder som lærer på Dueholmskolen i Nykøbing, at hun for to år siden gik til lægen med for lav blodprocent. Ad flere omgange fik hun ordineret jerntilskud, og tabte sig i den forbindelse en hel del. Til sidste kunne hun slet ikke spise.
– En scanning i april 2019 viste, at jeg havde kræft i tyktarmen. Kræften havde også spredt sig til binyre, mavesækken, tyndtarmen.
Behandlingen bestod af fire omgange kemo, som skulle få kræftknuden til at skrumpe.
– Dér var jeg meget syg, fortæller Camilla Kokkedal er er gift og har tre børn; en dreng på 16 år og to piger på 13 år.
Uhelbredelig syg
I juli 2019 blev hun opereret og blev efterfølgende konstateret for kræftfri. Derefter fulgte 8 gange forebyggende kemo – en behandling der blev afsluttet i december måned sidste år.
En opfølgende scanning i foråret viste, at kræften var tilbage. Denne gang i både lever, nyre, bughule og i maven:
– Nu hed det sig pludseligt, at jeg var uhelbredelig syg, fortæller Camilla Kokkedal.
Støtte fra hele landet
Indsamlingen, som er godkendt, foregår primært via mobilepay – men også flere i Camilla Kokkedals omgangskreds er i gang med at samle penge ind på forskellige måder. Og bidragene kommer mange steder fra, fortæller Camilla Kokkedal:
– Vi har modtaget (støttebeløb, red.) fra rigtig mange mennesker vi ikke kender. Også fra virksomheder, fortæller hun.
Lægerne i Danmark har endnu ikke opgivet at behandle Camilla Kokkedal, omend de har erklæret hende for uheldbredelig syg.
– De (lægerne, red.) har tre slags kemo, og jeg har fået den første. Lige nu har jeg kemopause i Danmark, fortæller Camilla Kokkedal, der samtidig fortæller, at de tyske læger mener at kunne forlænge Camilla Kokkedals liv med op til to år.
– Det er jo også værd at tage med, slutter hun.
Hvis du har lyst så kan du støtte Camilla Kokkedals kamp mod kræften med et frivilligt beløb HER.