I juni blev det offentliggjort, at Hotel Pakhuset i Nykøbing har fået nye ejere, nemlig Interfjord-duoen Jens Holmgaard Pedersen og Henrik Markussen.
De er nu klar til at løfte lidt af sløret for deres planer med stedet og kan samtidig fortælle, at ejerkredsen er udvidet til 4 personer.
– Planen er at give den smukke, historiske bygning en nænsom makeover og derefter fortsat drive hotel og spisested, men efter et nyt koncept, hvor restauranten bliver til et ’brasserie’, oplyses det i en pressemeddelelse.
Hen over sommeren viste sig en mulighed for at købe Havnegade 15, som bl.a. rummer det konferencelokale/ festsal, som tidligere har været lejet ud til hotellet. Den mulighed blev grebet – og
samtidig besluttede Jens Holmgaard Pedersen og Henrik Markussen sig for at kontakte hhv. Kresten Vilsgaard og Klaus Hansen, der begge sagde ja til at være en del af et godt lokalt projekt, hvor man bevarer en af byens mest markante bygninger til glæde for både turismen – men også de lokale.
Efter overtagelsen den 1. oktober 2020 er en større renovering gået i gang – og det forventes, at stedet er parat til at åbne igen omkring den 1. februar 2021.
Nyt navn med inspiration fra fortiden
Med hjælp fra lokalarkiverne har de nye ejere fundet frem til, at bygherren af det markante pakhus var Johan Busch Steenberg, som endvidere var Nykøbings første kongeligt udpegede forpagter af østersfiskeriet.
Steenberg lod pakhuset opføre i 1850 og udover østersforpagtningen, blev Steenbergs Pakhus brugt til forskelligt gods, herunder bl.a. salt. Bygningens spændende historie gør, at ejerkredsen har valgt at skifte navn fra Hotel Pakhuset til ’Steenbergs Hotel & Brasserie’.
Et nyt lederteam
Det nye lederteam er allerede på plads til den kommende drift. Det kommer til at bestå af en køkkenchef, en restaurant- og eventchef samt en daglig leder/hotelværtinde
Allan Poulsen bliver husets nye køkkenchef. Han kommer med stor erfaring fra nogle af de mest anerkendte gourmetrestauranter i Danmark og Norge, herunder flere med Michelin-stjerner som Henne Kirkeby Kro, Restaurant Bagatelle i Oslo, Restaurant Kommandanten i København og Nimb Louise i København.
Annemette Pontoppidan Pedersen bliver hotellets daglige leder og hotelværtinde. Hun har en baggrund som primærsygeplejerske – og kommer altså til stillingen med en utraditionel baggrund. Ikke desto mindre er det netop kvalifikationerne fra det tidligere job – bl.a. evnen til at møde mennesker, skabe trygge rammer og evnen til at træffe hurtige og selvstændige beslutninger – der gør, at hun kan udfylde den funktion, som Steenbergs ønsker sig af en kommende leder og hotelværtinde.
Luca Skydt bliver husets nye restaurant- og eventchef. Hun har tidligere været ansat hos Hotel Opus i Horsens – og har desuden fungeret som eventkoordinator i Århus i hhv. Turbinehallen og hos MIBevent. Lucas baggrund rammer dermed ind i noget af det, som Steenbergs vil satse på – netop planlægning af oplevelser og begivenheder, der varierer hen over året.
Selvom der i øjeblikket først og fremmest står renovering på dagsordenen, er Allan Poulsen og Luca Skydt i fuld gang med at udvikle konceptet for det kommende brasserie. Og når der skal være et brasserie, og ikke en restaurant, er det med ønsket om at skabe et afslappet spisested.
– Her stræbes der ikke efter Michelin stjerner – men derimod dejlige madoplevelser i hyggelige rammer og med et åbent køkken, så gæsterne kan følge med i tilberedelsen. Som del af en ærlig og bæredygtig madkultur med kvalitet og god mad i centrum vil lokale fødevarer være udgangspunktet, hvor det er muligt, står der i pressemeddelelsen.