Morsø Handelsgymnasium vinder Danish Entrepreneurship Festival

Et hold HHX-elever fra Morsø Handelsgymnasium blev fredag kåret som dette års vindere af Danish Entrepreneurship Festival.

Ud af mere end 90 elevhold fra hele Danmark, havde Morsø Handelsgymnasium intet mindre end tre elevhold med i finalen ved Danish Entrepreneurship Festival. I sig selv en utrolig flot præstation. Men finalen blev kun endnu bedre, da det viste sig, at holdet bag ’WO-Drones’ (WildOat Drones, red.) gik hele vejen til tops og sikrede sig den samlede sejr i idékonkurrencen for ungdomsuddannelser.

En fremtidssikret og bæredygtig løsning
Vinderholdet, der består af Camilla Højgaard, Mikkel Bæk Christensen, Maja Korsgaard Sørensen og Frederik Bødskov Larsen, hev sejren i land med deres idé om at udvikle en drone, der kan støtte landbruget i at bekæmpe flyvehavre.

Dronen kan spotte flyvehavre på markerne, så landmændene ikke skal sprøjte en hel mark eller lede efter dem, men kan fjerne de enkelte planter. Det er også mere bæredygtigt, fordi det sparer sprøjtemiddel, hvilket også er billigere.

– I dag foregår bekæmpelsen enten ved, at landmændene sprøjter hele marken med sprøjtegift i forsommeren, eller ved at de i juni/juli gennemgår hele marken manuelt for at finde og fjerne flyvehavren. Ulempen ved den første metode er naturligvis, at det kræver et stort forbrug af sprøjtegifte, mens ulempen ved den anden metode er, at det tager utrolig mange timer at komme igennem markerne manuelt. Begge disse ulemper elimineres, hvis man i stedet lader dronen klarer opsporingen, forklarer Camilla Højgaard.

10.000 kroner til startkapital
Dommerpanelet lagde til grund for WO-Drones’ sejr, at gruppen med deres idé var nyskabende og på forkant med teknologien, at det var en fremtidssikret idé med stort potentiale og – ikke mindst – at det er en idé, der i dén grad imødekommer FN’s Verdensmål, idet WO-Drones’ idé kan bidrage til at sikre rent drikkevand ved at forhindre unødig nedsivning af sprøjtegift til grundvandet.

Med hæderen følger en præmie på 10.000 kr., som gruppen vil bruge som startkapital til at få udviklet den nødvendige software til dronen.

Forfatter

Related posts

Top