Efter flere år i træk med flotte overskud, har skaldyrsproducenten Vilsund Blue A/S på Mors har netop præsenteret et underskud på 10,8 mio. kr. for regnskabsåret 2019/2020. Året før have virksomeden et overskud på 3,6 mio. kr.
Mangel på råvarer og faldende priser priser på eksportmarkederne kombineret med en coronanedlukning af restauranter i Frankrig og Belgien, angives som hovedårsagerne til det negative resultat.
– Vi er blevet ramt på tre fronter på næsten samme tid. Vi har haft problemer med at få nok råvarer til vores produktion. Det er et problem, vi håber Fødevareminister Rasmus Prehn og Fiskeriordførerne er klar til at kigge på, hvis vi fortsat skal have en rentabel produktion og eksport af skaldyr i Danmark, siger direktør Søren Tjørnelund Mattesen, Vilsund Blue A/S.
Han er allerede i dialog med politikerne, og Fødevareministeren har stillet et møde i udsigt, hvor industrien endnu en gang, får mulighed for at fremføre problematikken overfor ministeriet.
Selskabet forventer, at tallene retter sig i indeværende år, og samtidig noteres det, at virksomhedens egenkapital lyder på godt 92 mio. kr.
Kraftigt corona-aftryk
Ligesom mange andre virksomheder er Vilsund Blue, der eksporterer over 90% af produktionen til en række lande i Europa, også blevet hårdt ramt af corona-krisen.
Det er også baggrunden for, at Vilsund Blue A/S er blevet omstruktureret i efteråret 2020.
– Vi har desværre måttet tilpasse organisationen og måttet sige farvel til 15 årsværk i både produktionen og administrationen. Mange har været i virksomheden i rigtigt mange år. Det er trist, men nødvendigt, påpeger Søren Mattesen.
Antallet af fyrede medarbejdere svarer til cirka 20% af den samlede medarbejderstab.
Direktøren påpeger, at omstruktureringerne først vil slå igennem i regnskabsåret 2020/2021.