Udbruddet af coronavirus og de mange timer inden for hjemmets fire vægge har ændret mange danskeres vaner.
Nogle har kastet sig over strikketøjet, andre en surdej – og så tyder det på, at en del har kastet kærlighed på madlavning.
I hvert fald svarer hver fjerde i en ny undersøgelse, at de bruger mere tid på madlavning nu end før corona. Det skriver Karolines Køkken, der er ejet af mejeriselskabet Arla Foods, i en pressemeddelelse.
Og særligt én ting har hittet blandt selskabets opskrifter: Sovs.
Brun sovs, flæskestegssovs og bechamelsovs er blandt de ti opskrifter, som har oplevet den største stigning i antallet af søgninger under corona.
Undersøgelsen er foretaget blandt 2000 repræsentativt udvalgte danskere af Epinion på vegne af Karolines Køkken.
Top ti over største stigninger i besøg på aftensmadsopskrifter under corona på Arla.dk
- Brun sovs: Antal besøg steget med 1474 %
- Æbleflæsk: Antal besøg er steget med 1047 %
- Hokkaidosuppe: Antal besøg er steget med 881 %
- Fiskefrikadeller: Antal besøg er steget med 842 %
- Falafler: Antal besøg er steget med 799 %
- Laksetærte: Antal besøg er steget med 761 %
- Bechamelsovs: Antal besøg er steget med 760 %
- Flæskestegssovs: Antal besøg er steget med 735 %
- Culottesteg: Antal besøg er steget med 690 %
- Wienerschnitzel: Antal besøg er steget med 675 %
Tallene er en sammenligning af perioderne 12. marts 2020-28. februar 2021 og 12. marts 2019-28. marts 2020
/ritzau/
Foto: ARLA Foods