Mens det seneste år har stået i aflysningernes tegn, er der godt nyt. Kulturmødet på Mors har netop lanceret kunstprogrammet for det fire dage lange møde, der afvikles til 19.-22. august.
Programmet byder på forfattersamtaler, koncerter, madoplevelser og meget mere. Direktør for Kulturmødet Trine Bang glæder sig til igen at kunne byde indenfor:
– Vi har savnet vores publikum, og selvom det ikke er i fuld skala, så er det befriende at kunne samles omkring kunst og kultur igen, fortæller hun og tilføjer at programmet spænder vidt fra det ypperste indenfor klassisk musik, nogle gode folkelige musiknavne, velkendte forfattere, og dansere fra den absolutte verdenselite.
Flere dage, flere steder
De seneste år har Kulturmødet strakt sig fra torsdag til lørdag eftermiddag, men i år slutter det først søndag aften med ingen ringere end The Savage Rose. Alt afhængig af, hvordan corona-restriktionerne ser ud i august, satser Kulturmødet på at kunne samle 1500 mennesker foran Folkescenen.
– Som så mange andre har vi været nødt til at lægge ’plejer’ på hylden, og i stedet for prøve nogle nye tiltag og formater af. Derfor har vi i år besluttet at tage hele weekenden i brug. Samtidig vil publikum opleve at vores arrangementer i år spreder sig mere ud over øen, siger Trine Bang.
Publikum kan f.eks. komme til aftensang på Hanklit med VEGA-orkestret, til forfattersalon i den overdådige riddersal på Højriis Slot, eller være med, når musiker Marie Højlund sætter lyd til gourmetmiddag, serveret af Michelin-kokken Eric Vildgaard i Danmarks længste Tørrelade på Nordmors. Fire landsbyer kan glæde sig til at få besøg af en hestetrukken flamenco-karavane, der bringer minder til dengang, hvor cirkus kom til byen.
Kulturmødet med billetbooking
Covid-19 sætter stadig begrænsninger for, hvordan vi må forsamles.
Som noget nyt i år skal publikum booke billet til de enkelte arrangementer. Hver billet koster 30 kr. i administrationsgebyr. Årets madarrangementerne får dog særskilt billetpris.
– Det piller selvfølgelig ved vores normale tilgang, som er at alle arrangementer er gratis og uden tilmelding, men i denne omgang kræver publikumshåndteringen noget helt andet, end vi er vant til. Det er jeg helt sikker på, at alle forstår, og at de ligesom os bare glæder sig til at få kunsten tæt på, fortæller Trine Bang.
Sideløbende med det fysiske kunstprogram præsenteres et digitalt samtaleprogram, som du kan følge med i hjemme fra sofaen. Samtaleprogrammet præsenteres d. 28. juni.
Foto: Lærke Posselt