Læserbrev af
Hans Ejner Bertelsen (V), borgmester i Venstre Kommune
Nordjyske forsøgte 30.06.21. at referere kommunalbestyrelsens debat om Morsø Kommunes kommuneplan, herunder tankerne om mulig boligbebyggelse på campingpladsen ved Østerstrand.
Jeg synes ikke, beslutningen i sagen fremgik særlig klart af artiklen. Men det skal også indrømmes, at de politiske udmeldinger fra socialdemokraterne i denne sag kan være svære at hitte rede på.
Her et kort og forhåbentlig mere klart resumé af sagens forløb: –
- I 2017 stemte en enig kommunalbestyrelse – inklusive S-medlemmerne – for forslaget til kommuneplan. Et forslag, der gav mulighed for bebyggelse på Ørodde.
- I 2019 stemte S sammen med den øvrige kommunalbestyrelse for Morsø Kommunes forslag til planstrategi. Også her var Ørodde udlagt som et muligt område for byggeri.
- I 2021 bliver en del af Ørodde, nemlig boldbanerne og ”Kvajborgs Eng” taget ud af planerne foranlediget af et forslag fra Venstre og Dansk Folkeparti.
- Da sagen efterfølgende bliver behandlet i Udvalget for Teknik og Miljø, stemmer S for forslaget.
- Og da sagen bliver behandlet i Økonomiudvalget forud for kommunalbestyrelsens seneste møde, var både S og Radikale fortsat med på forslaget, herunder at der kan bygges boliger på den nuværende campingplads, som så kan flyttes til et andet område ved stranden.
- Men under debatten i kommunalbestyrelsen går både S og R pludselig imod det forslag, de hele vejen igennem har støttet.
- Og da vi kommer til afstemning, svigter modet dem alligevel. De stemmer ikke imod – men undlader at stemme.
Altså et tomt slag i luften og en besynderlig slingrekurs.
Det kalder desuden til eftertanke, at R og S slet ikke forholder sig til den kendsgerning, at der er behov for indtægterne fra salget af byggegrundene på den nuværende campingplads, hvis vi skal have råd til at udvikle ikke blot på Ørodde, men på hele Mors. Og det er trist, at R og S glemmer, at baggrunden for, at vi har kunnet fastholde en god service og samtidig have mulighed for at udvikle, skyldes en ansvarlig økonomisk politik.
Der er brug for flere byggegrunde i Nykøbing, så vi kan efterkomme den efterspørgsel, vi ser. Det ville være brandærgerligt, hvis man valgte at bosætte sig i vore nabokommuner, fordi vi ikke kan tilbyde attraktive bynære byggegrunde.
Den kommuneplan, der blev vedtaget af fire partier og nu er sendt i høring, er resultatet af et stort og seriøst arbejde, og vil være et godt afsæt for udviklingen på hele Mors i de næste 4 år og videre frem mod 2033.