Bøde til møgbeskidt pizzaria

For anden gang på halvandet år har Fødevarestyrelsen konstateret, at Havanna Pizza i Lemvig har mere end almindeligt svært ved at overholde gældende regler om god hygiejne.

I efteråret 2018 fik pizzariet en bøde pga. af manglende rengøring, og nu er der blevet udstedt endnu en af slagsen. Denne gang på 7.500 kroner. Derudover har virksomhedens ejer fået en bøde på 5.000 kroner for ikke at have styr på virksomhedens egenkontrol.

Efter kontrolbesøg den 24. februar har Fødevarestyrelsen følgende anmærkninger i forhold til hygiejnen:

*Kummefryser, der anvendes som arbejdsbord, har mørk belægning på udvendig side.
*Stikkontakter er gullige af fedt og snavs.
*Bord ved opvaskemaskinen, har gummifuge med synlig mørk belægning og vækst.
*I kølerummet er gitter over kondensator snavset af støv og belægning, dette har sat sig på væg omkring.
*Mikroovn fremstår snavset og med indtørret produktrester.
*Skuffe ved koldjomfru og i skabsfryser er sat sammen med gaffa tape, som er snavset og ikke rengøringsvenlig,
dette tillige med at der opbevares uemballerede fødevarer her op af.
*Emfang over friturer har ingen filter og fremstår med fast gullig, fedtet belægning.
*Mange kroge som er svært tilgængelige har ansamling af snavs.
*Der er ingen adskillelse af fødevarer, emballage og værktøj (irrelevante elementer).
*Personaletoilet fremstår manglende rengjort og giver indtryk af længere tids manglende rengøring.

Derudover blev det påtalt og indskærpet over for virksomheden, at optøning af fødevarer skal optøs på en sådan måde, at der er mindst mulig risiko for vækst af patogene mikroorganismer eller dannelse af toksiner i fødevarerne.
Under optøningen skal fødevarerne med andre ord  opbevares ved temperaturer, der ikke medfører sundhedsfare.

Det var ikke tilfældet med med i alt 9 spyd á 10 kg. kebab, der under styrelsens kontrolbesøg blev optøet ved rumtemperatur på 22, 8 grader.

Du kan se hele kontrolrapporten HER.

Forfatter
Top