Over de sidste efterhånden mange uger har coronavirussen resulteret i markante ændringer i de flestes hverdag.
Morsø Erhvervsråd har i den forbindelse talt med flere lokaler virksomheder, som alle har været påvirket meget forskelligt af corona-krisen. Fælles for dem alle er dog, at de i et eller andet omfang har måttet forholde sig til krisen.
Hos Tømrermester Klaus Vig arbejdes der for fuld tryk. Alle 8 mand er fuld beskæftiget.
– Vi har ikke oplevet nedgang. Der kommer fortsat forespørgsler på store projekter hos hr. og fru Jensen – alt lige fra nye huse der skal bygges, til tag der skal skiftes. Vi har ikke fået aflyst en eneste aftale hos vores kunder. Vi har travlt, fortæller tømrermester Klaus Vig og fortsætter:
Frygten for fremtiden
– Lige nu går tankerne da mest på, hvor lang tid Corona-virussen vil sætte sit præg på vores arbejde og vores hverdag. Hvordan ser det ud efter sommerferien? Tør folk bruge penge, eller sætter frygten og uvisheden tingene i stå?
For netop at afværge dette scenarie, har Dansk Byggeri fremlagt en investeringsplan med 12 konkrete forslag. Et af forslagene er netop at gøre håndværkerfradraget mere attraktiv. Et forslag som der tegner sig en bred politisk opbakning til i folketinget, hvilket er meget positivt, mener Klaus Vig:
– Min fornemmelse er, at hr. og fru Jensen holder lidt igen med små-projekterne som f.eks. renovering af udhæng eller et nyt vindue. Bliver forslaget fra Dansk Byggeri en realitet, tror jeg på, vi vil få sat godt gang i hjulene, og flere vil udnytte den fordel, der følger med.”
I en spørgeundersøgelse, som Dansk Byggeri har foretaget blandt befolkningen, siger hver tredje, at de har projekter, som de vil gennemføre, hvis håndværkerfradraget bliver forbedret.