Når landets slagtere, pizzeriaer og supermarkedernes delikatteseafdelinger langer mad og drikkevarer over disken, har de godt styr på fødevarernes emballage.
Det viser en kontrolkampagne, som Fødevarestyrelsen gennemførte i 2020 med besøg hos små 400 fødevarevirksomheder.
Besøgene viste, at ni ud af ti fødevarevirksomheder med produktion af mad efterlever reglerne for anvendelse af madbeholdere, emballage, plastikfolie og andre typer af såkaldte fødevarekontaktmaterialer.
Og det er vigtigt, eftersom forkert brug af fødevarekontaktmaterialer kan betyde, at skadelig kemi som ftalater eller fluorstoffer smitter af fra en plastikbøtte eller papiremballage til maden.
11,2 procent af de kontrollerede fødevarevirksomheder i kampagnen fulgte ikke reglerne, og det er næsten en halvering i forhold til en tilsvarende kontrolkampagne fra 2018, hvor hver femte virksomhed ikke efterlevede reglerne.