Det har været en bemærkelsesværdig rejse for ADP siden 27. marts 2000. Fra begyndelsen har organisationen været etableret med en DNA om at konsolidere havne, få stordriftsfordele og dermed udnytte havnenes kompetencer i synergier med hinanden. Udvikling og effektivisering har været en drivkraft, og dermed er det lykkedes ADP at tilpasse sig til både samfunds- og markedsudviklingen.
“Jeg er utrolig stolt af at stå i spidsen for en organisation, der har bevist sin agilitet og relevans i en globaliseret verden siden 2000. ADP har været på en tilpasningsrejse for konstant at understøtte Danmarks position som en handelsnation. Det har bl.a. gjort sig gældende med etablering af Taulov Dry Port, udvikling af havnene og dannelse af ADP Energy Infrastructure”, siger Rune D. Rasmussen, CEO, ADP og fortsætter:
“Senest har vi i samarbejde med Thisted Kommune konsolideret Hanstholm Havn, og det er i direkte sammenhæng med den vision, der var bag etableringen af ADP i år 2000. Det er helt generelt en udviklingsrejse, som vi kommer til at kigge mere ind i hos ADP, og som kan bidrage med at udvikle den danske havnesektor i en stærkere retning i forhold til den internationale konkurrence”.
Medarbejdere er fundamentet for ADP’s succes
ADP’s medarbejderstab er vokset stødt i de sidste 25 år, men det er ikke kun væksten, der gør virksomheden stærk. Foruden en stor gruppe af medarbejdere med lang anciennitet, der er med til at præge virksomhedens udvikling, har ADP også tiltrukket, udviklet og fastholdt talent.
“ADP ville ikke være, hvor vi er i dag uden vores fleksible og omstillingsparate medarbejdere. Vi har en del medarbejdere med lang anciennitet, der har bidraget til et stærkt fællesskab samtidig med, at ADP har tiltrukket nye talenter i kraft med, at arbejdsopgaverne har ændret karakter i sammenhæng med den udvikling, som organisationen har været i. Medarbejderne har været og er en uundværlig del af vores succes og fortsatte udvikling”, afslutter Rune D. Rasmussen.
Faktaboks:
Den 27. marts 2000 blev Associated Danish Ports A/S etableret med et delt ejerskab af Nyborg Kommune og Fredericia Kommune. Aktierne blev fordelt mellem de to kommuner i forhold til størrelsen på de to havne. Derfor blev fordelingen af aktier således, at Fredericia Kommune fik 90 procent af aktierne, mens Nyborg fik 10 procent.
Foto : Hanstholm Havn og ADP