Emilie og Simon tilbage med ny restaurant i Hanstholm

Det vakte opsigt, da topkokke Emilie Quist Kjærgaard i 2021 åbnede restaurant Medvind på havnen i Hanstholm. Hun rykkede nemlig ind i den gamle Havnegrillen, og forvandlede stedet til et gastronomisk mekka med flotte anmeldelser til følge.

I 2023 opsagde hun forpagtningsaftalen, og Medvind var fortid.

De sidste par år har hun, og kokken Simon Basballe, rejst rundt i verden for at finde ny inspiration, som de nu får mulighed for at føre ned i et helt konkret projekt i Thy: Restaurant Lyspunktet på Hanstholm Fyr.

“Vi har forpagtet den gamle østlænge på Hanstholm Fyr, og her skal vi sommeren over lave café og restaurant. Det skal hedde Lyspunktet, og vi vil lave mad som gør OS og JER glade, og som respekterer naturen og jorden omkring os”, skriver parret på Facebook.

På hjemmesiden løfter de lidt mere af sløret omkring, hvad Lyspunktet bliver for et sted.

“Om dagen er Lyspunktet en lille café og nabo til Det Nordatlantiske Fyr i Hanstholm.  I vores café er der altid mulighed for at nyde en kop kaffe, en sen morgenmad,  en let frokost eller bare dumpe forbi til et godt glas vin. Der er fokus på de enkle, simple retter og altid tilberedt med de bedste råvarer fra området.  Retterne og udvalget vil skifte dagligt, så der er altid en god grund til at komme igen. Vi har både pladser inde og ude, og her er reservation ikke nødvendigt”, skriver de.

Om aftenen danner de hyggelige lokaler rammerne om aftenserveringerne, hvor retterne skifter dagligt, men vil altid indeholde grønt fra Gitte, skånsomt fanget fisk fra havnen eller økologisk kød fra Thy. Man vil herudover bøde på “Søndagsmiddag” og andre spændende tiltag sommeren over.

Planen er, at Lyspunktet åbner op til påske med en soft-opening, og derefter går det løs fra d. 28. maj og sommeren over.

Man kan læse meget mere på www.lyspunktethanstholm.dk

Foto: Lyspunktet

Forfatter
Top