EUC Nordvest-partnerskab forlænges

I 2017 blev EUC Nordvest partnerskole i et nyetableret nationalt videnscenter for automation og robotteknologi.

Videnscentret var i første omgang berammet til at skulle køre i perioden 2018 – 2020, men aftalen er nu blevet forlænget aftalen med yderligere fire år.

Videnscentret er sat i verden for at skulle bidrage til at højne erhvervsskolernes teknologiske faglighed og sikre et match mellem de kompetencer, eleverne får med sig fra deres erhvervsuddannelser, og de kompetencer fremtidens arbejdsmarked efterspørger. Det har udmøntet sig i en lang række spændende projekter, der pt. kører rundt omkring på partnerskolerne.

– Vi har ventet spændt på en udmelding, for grundet en lang leveringstid er nogle af teknologierne først for alvor kommet i spil i løbet af det sidste års tid, og det er således først nu, at vi for alvor får udbytte af at udvikle og dele den her viden på tværs af partnerskolerne og ud til en bredere målgruppe. Vi havde i starten primært fokus på de voksne elever på erhvervsuddannelserne, men nu skal vi bredere ud og sikre os, at også vores grundforløbselever og brobygningselever kommer til at stifte bekendtskab med de nye teknologier og måder at tænke og udvikle på, fortæller Steen Bojsen Jensen, der er uddannelseschef for Industriteknik på EUC Nordvest.

Adgang til nye, avancerede teknologier
De enkelte partnerskoler skal naturligvis dele den viden, de hver især oparbejder, med de øvrige partnerskoler i videnscentret, og det sker løbende i takt med, at de enkelte projekter udvikles og genererer ny, værdifuld viden. Pt. har EUC Nordvest gang i fire forskellige projekter, som der via videnscenteret er indkøbt nyt udstyr til.

– Vi er i gang med at udvikle undervisningsmaterialer til projekter inden for robotsvejsning, 3D-print, automation af industrielle processer samt Lego Mindstorm.

I den forbindelse er der bl.a. indkøbt en stor Valk Welding-svejserobot, tre UR-robotter, hvoraf den ene er monteret med Migatronic-svejseudstyr, en MIR-robot, 3D metalprinter, plastprinter og 3D-skanningsudstyr, ligesom vi i øjeblikket har kig på noget spændende simuleringssoftware, der muliggør, at vi kan opbygge og teste emner digitalt forud for produktionen, fortæller faglærer Christian Dam fra Teknologicentret:

– Skolen er endvidere facilitator for to nationale erfagrupper inden for henholdsvis robotsvejsning og 3D-print. Grupper, der pt. kun har mulighed for at afvikle virtuelle møder, og som derfor ser frem til, at man, når COVID19-nedlukningen ophæves, kan besøge hinanden, erfaringsudveksle face-to-face og afholde fælles workshops med mere. Og med en fireårig forlængelse af projektperioden, er der nu rig mulighed for, at de mange planer rent faktisk også kan realiseres.

Forfatter

Related posts

Top