Fisk på menuen i kommunens køkken

Fisk og grønt på nye måder inspirerede medarbejderne i Centralkøkkenet Skovparken på Mors

Et besøg fra Fiskeriskolen i Thyborøn og Nordic Food College lærte dem blandt andet, at fjæsing smager godt. –

De plejer at lave mad til andre, men denne dag fik de besøg af gæster, som lavede mad til dem og kom med inspiration til det kommunale menukort. Leder af køkkenet Lisbeth Pedersen stod for invitationen:

– Vi tilbereder retter med fisk hver uge, men vi spiser for lidt fisk her i landet, og det er en sund og vigtig del af kosten. Jeg har inviteret gæster, så vi kan få inspiration til nye opskrifter og til at lære at bruge andre typer af fisk, end vi plejer, fra farvandet omkring Danmark, fortæller hun.

Kommer på menuen
Fem elever, som er ved at blive uddannede til fiskehandler på fiskeriskolen, tilberedte og serverede fiskeretter for køkkenets medarbejdere. De fik blandt andet smagt kulmule tilberedt i ovn med spidskål, havkat med púre, skærising i pesto med bagte rodfrugter og gratineret fjæsing. Blandt dagens smagsprøver var også grøntsager som puréer og timbaler (postejer).

Inspirationsdagen var en velsmagende succes hos medarbejdere, og borgere, som får mad fra Centralkøkkenet, vil også snart få mulighed for at smage, da nogle af retterne kommer på menuen.

Lisbeth Pedersen har planer om at gentage succesen med at invitere gæster, som kommer med inspiration til madlavningen i kommunens køkken. Hun vil blandt andet gerne samarbejde med Nordic Food College, når den nye uddannelse åbner på Mors.

Forfatter

Related posts

Top