Flere patienter, som havde andre sygdomme end corona, fik behandling i sundhedsvæsenet under anden bølge af epidemien, end tilfældet var under første bølge.
Det viser en ny såkaldt monitoreringsrapport fra Sundhedsstyrelsen, som kortlægger aktiviteten i sundhedsvæsenet frem til uge tre i 2021.
Det, på trods af, at anden bølge, som startede i begyndelsen af december, var længere og antallet af indlagte højere, end hvad der var tilfældet under første bølge i foråret 2020.
– Det viser, at det er lykkedes at tilpasse aktiviteten og kapaciteten gradvist til epidemiens udvikling, så flest muligt stadig kunne blive udredt og behandlet samtidig med, at sygehusene havde mange indlagte patienter med COVID-19, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst i pressemeddelelsen.
Rapporten viser desuden, at der under epidemien overordnet set er blevet henvist samme antal patienter til kræftpakkeforløb, som der blev før epidemien.
Der har dog både været perioder med flere og færre henvisninger end før.
Screeningsprogrammet for brystkræft har dog været påvirket under hele pandemien. Før coronanedlukningen, fra uge 1-10, blev mellem 6000-7000 personer ugentligt undersøgt for brystkræft. Derefter har ugentligt højst 6000 kvinder fået foretaget en screening.
/ritzau/
Foto: Lasse Høj Nielsen