Fødevarestyrelsen erkender nu, at den kontrolrapport, der kort før jul blev lavet på andeslagteriet Dan Duck i Struer var behæftet med fejl. Derfor er den nu blevet trukket tilbage. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.
Rapporten fremhævede i rapporten bl.a. dårlig håndhygiejne hos de ansatte, men slagteridirektør Hardy Eskildsen, blev først bekendt med fødevarekontrollens resultater, da han 20. december så en overskrift i Ekstra Bladet, som han bare slet ikke havde forventet:
“Her vasker de ikke hænder: Lort på danske juleænder”
Overskriften fik medier over hele landet til at skrive om Dan Duck, hvilket fik store konsekvenser for salget af juleænderne:
– Det er ikke i orden, at man skaber utryghed hos de danske forbrugere, og slet ikke når der ikke er hold i anklagerne. Hr. og Fru Jensen skal ikke være i tvivl om, at de trygt kan købe vores gode produkt, siger Hardy Eskildsen til TV Midtvest.
Fødevarestyrelsens kødkontrolchef, Rikke Aagaard har nu bekræftet over for Dagbladet Holstebro- Struer, at kontrolrapporten kom til at indeholde nogle tvivlsomme konklusioner.
– Det var oplysninger fra slagteriet, der fik os til at trække kontrolrapporten tilbage og dermed også den indskærpelse, der fulgte med, siger hun.
Kødkontrolchef beklager
Ved kontrolbesøget, som fandt sted den 17. december, noterede Fødevarestyrelsen sig at der var flere medarbejdere, der ikke vaskede hænder. Det har dog siden vist sig ikke at være korrekt. De slagteriarbejdere, som blev set ikke vaske hænder, havde rent faktisk gjort det et andet sted. På slagteriet er der nemlig en håndvask både i stueetagen og på første sal, og styrelsen havde ved deres kontrol kun kontrolleret et sted.
– Myndigheder skal ikke lave fejl, og når vi laver en fejl, så er det beklageligt, siger Rikke Aagaard, der er Fødevarestyrelsens kødkontrolchef, torsdag aften til TV Midvest.
Du kan se de seneste kontrolrapporter fra Fødevarekontrollens besøg hos Dan Duck HER.
Privatfoto (Arkiv): Martin Daasbjerg