Onsdag og torsdag går det hele i fisk på havnen i Hanstholm, når besøgende bliver inviteret med ind bag kulisserne på Danmarks største konsumfiskerihavn.
Der vil være noget for både store og små, når der inviteres til Fisken på Disken – to forrygende fiskedage for hele familien.
Havnen i Hanstholm er til daglig er en travl virksomhed, der eksporterer fisk fra farvandene omkring Hanstholm til hele Europa. Ud over de populære spisefisk som torsk, rødspætte og pighvar landes også arter som glashvarre, brosme og blålange i havnen. Men de velsmagende fisk, med de mærkelige navne, lander sjældent på de danske middagstallerkner. Det vil folkene bag Fisken på Disken lave om på.
Turistchef i Thy, Mai Manaa, glæder sig til at give de besøgende en på opleveren. Hun opfordrer både fastboende og gæster i Thy til at kigge forbi:
– Vi går for at gæster i Hanstholm skal have skæl på næsen. Vi er stolte af vores fiskeri her i Thy, og vi vil gerne vise de besøgende den friske råvare, før den bliver vakuumeret, friteret, sat i dåse eller fileteret. De skal dufte og smage, at rigtig fisk kommer fra Hanstholm – og det glæder vi os til at vise dem til Fisken på Disken, siger hun.
En bred kreds af frivillige ildsjæle har tænkt store tanker om, hvordan man kan vise havnen, fisken og fiskeriet frem. Det er mundet ud i projektet Showroom for Fiskeriet, der har fokus på at åbne havnen op og gøre området mere attraktivt for gæster og turister og de vil de kommende dage gerne fortælle gæsterne om planen.
Overskuddet fra Fisken på Disken går til udvikling af Showroom for Fiskeriet.
Fisken på Disken er blevet til med bidrag fra Hanstholm Fiskeriforening, Hanstholm Havn, Hanstholm Fiskeauktion, Vilsund Blue, Thykassen, Centerforeningen, Hanstholm Knallertentusiaster og Thisted Bryghus.
Du kan læse mere om alle aktiviteterne på havnen HER.