Indsats skal hjælpe unge madspildssyndere

Det kan være svært at skabe gode vaner i forhold til madlavning og -forbrug, når man som ung flytter hjemmefra. For selv om mange unge bekymrer sig om klimaet, falder unge ofte ud som nogle af de største madspildssyndere.

Derfor vil unge, som for nylig har forladt reden, fremover kunne finde vejledning til mere bæredygtige indkøb og hverdagens madlavning gennem et nyt projekt. Projektet er søsat af blandt andre organisationen Madkulturen, som arbejder for at styrke netop madkulturen i Danmark.

– Fra vores egne undersøgelser ved vi, at de unge halter længere og længere bagud i forhold til basale køkkenfærdigheder. Der opstår dog et unikt mulighedsrum, når de unge pludselig skal stå på egne ben og etablere nye vaner i forhold til deres forbrugs- og madvaner. Og den overgang ser vi et stort potentiale i at understøtte, siger Judith Kyst, direktør i Madkulturen.

Ifølge tal fra Fødevarestyrelsen er det omkring 260.000 ton mad, som årligt går til spilde i de danske husholdninger. Det svarer til 40 procent af det samlede madspild i Danmark. Derudover viste en undersøgelse fra Fødevarestyrelsen i 2018, at unge mellem 18 år 34 år er at finde blandt dem, der smider mest mad ud.

/ritzau/

LÆS OGSÅ:

1 mio. måltider reddet med app

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top