Er det bæredygtigt at fyre med flis og biogas? Skal områder i kommunen uden fjernvarme have varmepumper? Kan eller skal ældre huses energiforbrug bringes fra klasse F til A? Skal der satses på naturgenopretning af vandlidende markarealer og reduceret jordbehandling? Kan der avles mere på mindre markareal, hvis folk spiser mere plantekost? Protein fra planter i stedet for kød?
Det er nogle af de spørgsmål og vigtige emner, der diskuteres når der i morgen, tirsdag den 5. november, afholdes informationsaften om Lemvig som klimakommune. Mødet afholdes på Lemvig Gymnasium.
Udgangspunkt for debatten er datagrundlag, varmeforsyningsplan, vores transportformer og udfordringerne for kommunens industrivirksomheder, fiskeri og landbruget.
Der er oplæg af Claus Borg, Direktør for Teknik & Miljø, Steffen Damsgaard, formand for udvalget Teknik- og Miljø og Bent Graversen, fra samme udvalg. Desuden indlæg af Sonny Finn Jørgensen fra Lemvig Varmeværk og af medlemmer fra DN-Lemvig. Debatten styres af Kommunaldirektør Lars Keld Hansen.
Lemvig Kommune er med i gruppen af 20 bannerførende klimakommuner under DK2020. Efter C40 klimatopmødet i København i oktober kommer de første tegn på, hvordan arbejdet i Lemvig Kommune går med at udforme en samlet klimaplan for at leve op til Paris-erklæringen om at begrænse temperaturstigningen til 1,5-2 grader.
Det er meningen, at de 20 kommuner skal være forbilleder for alle danske kommuner. Det hedder DK2020, hvor en masterklimaplan skal være klar.
Du kan læse mere om Lemvig Kommunes strategi for klima og grøn omstilling HER.
Foto: Visit Nordvestjylland