Køkkenchef med Michelin-erfaring åbner fiske-spisested i Hantsholm

På Hanstholm Havn har Fibigers Gade 1 i mange år været synonym med »Havnecafeen«, men nu blæser der nye vinde på den centrale placering ved hovedåren til havnens høje puls.

Hanstholm Havn har nemlig købt bygningen og efterfølgende indgået et samarbejde med ejer og køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der sammen med restaurantchef Emma Milner vil drive spisestedet »Medvind« med madoplevelser tilberedt af det lokale spisekammer.

Plads til både industri og oplevelsesøkonomi
Med købet af bygningerne er ønsket dels at skabe mulighed for en fremtidig udvidelse af havnens logistikcenter, men også at skabe plads til nye besøgsoplevelser, da havnen i sin forretningsudvikling arbejder aktivt for et styrket samspil mellem havn og by.

Da Nils Skeby tiltrådte som havnedirektør i efteråret 2020, var der igangsat flere projekter i krydsfeltet mellem by og havn. For at sikre en målrettet udvikling af projekterne, valgte Nils Skeby at samle en styregruppe af repræsentanter fra byen, som under paraplyen ’Samspil mellem by og havn’ arbejder aktivt med blandt andet et Showroom for fiskeri og et Fiskeriets Hus.

Navnet »Medvind« afspejler den modtagelse, som de to iværksættere har oplevet i Hanstholm:

Køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard og restaurantchef Emma Milner. Pressefoto

– Hanstholm har taget virkelig godt imod os – alle har mødt os med smil og imødekommenhed, og vi har allerede indgået et rigtig godt samarbejde med lokale aktører, blandt andre Hanstholm Havn og Hanstholm Fiskeauktion. Kort fortalt har vi kun oplevet ’medvind’, og derfor virker netop det navn helt naturligt for os, fortæller køkkenchef Emilie Qvist Kjærgaard, der vil drive et køkken med fisk i centrum, og fortsætter:

– Her i Hanstholm står vi lige midt i et helt unikt spisekammer, der er så tilgængeligt og friskt, at det for eksempel er nemmere for os at købe fisken på auktion og selv forarbejde den, end hvis andre skulle levere den til os i pakket og forarbejdet form. Det er sprudlende friskt og helt simpelt. Det hele er lige her, og derfor vil vi på »Medvind« give vores gæster en oplevelse af, hvad Thys køkken kan, når naturen bestemmer. Derfor bliver maden, som ”vinden blæser” – altså afhængig af sæson og tilgængelighed.

»Medvind« planlægger at åbne i maj.

Du kan læse mere om spisestedet HER eller på Facebook.

Se »Medvinds« hjemmeside  og følg med på deres Facebook-side for nærmere information og åbning for bordreservation.

Om Emilie Qvist Kjærgaard 
26-årige Emilie Qvist Kjærgaard er opvokset på Livø og sætter en ære i at skabe madoplevelser af ultralokale og bæredygtige råvarer, som kan fortælle en historie.

Hun står blandt andet bag konceptet ’Livø-middag’, der sidste sommer inviterede til langbordsmiddag på Livøs strandeng med en 5-retters lokalgastronomisk oplevelse.

Med til Hanstholm tager Emilie Qvist Kjærgaard erfaring fra blandt andet den verdensberømte og selvforsynende restaurant »Blue Hill at Stone Barns« i New York og de danske Michelin-kårede restauranter »Relæ« og »Amass«.

 

Forfatter

Related posts

Top