Michelin-støv over lokal østers-finale

Der bliver drysset Michelin-støv ud over Nykøbing, når Danmarks Skaldyrshovedstad markerer afslutningen på østerssæsonen med Oyster Final lørdag den 6. april.

Det er nemlig lykkedes af få Michelin-kokken Torsten Vildgaard, fra den to-stjernede Michelin-restaurant NOMA samt Thorsten Schmidt fra den højtroste Restaurant Barr, begge i København, til at lave en Master Class for østerselskere.

– Det kommer til at foregå i det, der lige om lidt bliver til Nordic Food College på Morsø Landbrugsskole, og der bliver kun udbudt ti pladser til arrangementet. Her skal deltagerne så lære, hvordan man arbejder med østers og hvordan de kan indgå i retter eller stå for sig selv som en yderst delikat ret hjemme, fortæller Projektleder Marie Kjelds.

Og der venter deltagerne noget helt specielt.

Thorsten Schmidt. Pressefoto

– Det er ikke hver dag, almindelige mad interesserede får mulighed for at arbejde med nogle af landets absolut ypperste kokke, og vi er da også utroligt stolte af, at det har kunnet lade sig at gøre at trække så store kapaciteter til Oyster Final, siger Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø Kommune.

Efter masterclass’en får publikum mulighed for at møde de to kokke på Oyster Final-pladsen ved Lystbådehavnen og Morsø Marina.

Amerikansk østers-forbillede til Mors
Her vil mange blandt andet kunne opleve et foredrag med Bill Dewey, der er en af de førende eksperter indenfor skaldyrsindustrien i USA, hvor han arbejder med blandt andet formidling, udarbejdelse af miljøkodeks, bæredygtighed mv.

Han vil blandt andet fortælle om, hvordan skaldyrsindustrien har løftet en lang række amerikanske kystbyer udviklingsmæssigt.

Billetter til arrangementet kan købes på: www.skaldyrshovestad.dk/final

Foto: Vilsund Blue

Forfatter

Related posts

Top