I år er det officielt 20 år siden, at vi under navnet Champost, begyndte at levere lækkert møg ud til de danske haver. Derfor afholdt vi lørdag d. 25 marts åbent hus som sidste punktum på vores store fødselsdagsfejring. Champost blev samlingspunktet for næsten 600 besøgende på dagen, der kom fra både nær og fjern.
700 pølser – og et lille frø – til åbent hus
Parkeringsvagter udstyret med en omgangstæller, fik talt sig frem til næsten 600 besøgende fordelt ud på formiddagstimerne lørdag. Alle biler fik udleveret et kort over Champost – I stil med det man kender fra Fårup Sommerland. For nok tænker man det måske ikke er så stort et område at finde rundt på, men uden hjælp, kan man meget vel fare vild i de mange haller og kringelkroge.
Hvor der normalt kører trucks i pendulfart, var der i lørdags fyldt op med aktiviteter i Champost lagerhallen. Den grønne Champost løber blev lagt ud, og fulgte man den, kunne man tage på sit eget lille eventyr rundt på matriklen. Rundt på ruten var der opstillet skilte, der forklarede, hvordan produktionen foregår, og hvor de gamle levn fra Champignon produktionen gemmer sig. Var man til den mere dybdegående fortælling om Champost, var der mulighed for rundvisninger med Henrik og Søren Goul. Flere besøgende valgte at tage med Henrik og Søren rundt, hvor de fik serveret spændende historier med alt fra opstarten af Champignonproduktionen tilbage i bedstefar Krestens tid, til den nuværende realisation af at være en slægtsgård, der arbejder med jord og vækstmedier til haven.
Sammen med Thy Race blev der sørget for actionfyldte aktiviteter, der tiltalte både børn og barnlige sjæle i form af Park Golf, Disc Golf og Battle Bow. Overalt på Champost matriklen var der liv og glade dage.
I jordlaboratoriet var der opstillet forspiringsværksted, hvor besøgende kunne få jord under neglene og frø til forspiring af agurk, majs, solsikke og ærter. Også her var der liv hele dagen og aldrig et tomt bord at finde. Her var særligt god respons på den nye spagnumfrie såjord, som mange besøgende syntes var så lækker, at de havde svært ved at gå forbi uden at stikke fingrene godt ned i jorden. I hjørnet ved indgangen fandt man Kartoffel Vagn. En kær ven af huset, som ved alt, hvad man kan tænke sig om kartofler. Her fik man gode fifs med på vejen og en gratis Champost Kartoffelsæk med dertilhørende forspirede kartofler. Kartoffelsækken giver mulighed for kartoffeldyrkning direkte i sækken, et produktkoncept der virkede fremmed for de fleste, men som tiltalte de mange nysgerrige, der fik en snak med Vagn.
Petanquehallen agerede det mest tætbefolkede spot for dagen, hvor det var tydeligt at de sultne maver var blevet lokket til af duften af en jysk klassiker – pølser og brød. Thisted Bryghus leverede øl til smagsprøver og sodavand. Næsten 700 pølser blev langet over grillen, og inden klokken ramte 14 måtte der meldes tomt på sodavandsbeholdningen. Heldigvis var der stadig masser af pølser og fadbamser til de sidste nølende gæster, som bestemt ikke havde travlt med at komme hjem.
Den store lokale ånd brændte igennem
Intentionen med åbent hus-arrangementet har fra start været at øge kendskabet til Champost i lokalområdet. For derude mellem markerne og med den store vindmølle som nabo, er der en veletableret familieejet virksomhed – med rødder i den thy’ske muld. Lørdag kunne man tydeligt mærke den lokale opbakning og fællesskabsfølelse, hvor det ikke kun var private, men også lokale virksomheder der kom og bakkede op om arrangementet. En opbakning der gjorde at åbent hus gik over alt forventning, og tør siges at have været en succes.
Foto: Champost Facebook