Morsø Kommune er gået i gang med at etablere en helt ny legeplads på græsarealet ved Klosterbugten i Nykøbing. Legepladsen får Limfjorden som tema, og kommer bl.a. til at bestå af trampoliner formet som søstjerner, vippende muslingeskaller og et fiskenet til at kravle i.
Da vi forleden her på siden fortalte om den nye legeplads, reagerede flere læsere på facebook med et håb om, at handicap-venlighed vil være tænkt ind i den nye legeplads.
Legepladsen bliver leveret af det sjællandske firma CADO Legepladser, og her lover man bl.a. at ”legepladsen kommer til at være let tilgængelig og vil bestå af et gummiunderlag, som er nemt at entrere. I indretningen af legepladsen er der tænkt i kreative løsninger, som kan bruges af flest mulige”.
Men løftet ærgrer Mette Balle Hermansen, som er mor til 3-årige Merle, der lider af muskelsvind:
– Det er skønt, at byen får en ny legeplads – det trænger den til. Men mine tanker kredser jo med det samme om tilgængelighed. Har de nu lavet legepladsen tilgængelig for alle? Når de svarer “flest mulige” så tolker jeg, at de ikke har tænkt handicapvenlige løsninger ind, siger hun.
– Hvorfor ikke lave en legeplads for alle?
Hun undrer sig over, at der ikke bliver lavet en legeplads der rent faktisk kan benyttes af alle:
– Hvorfor ikke lave en legeplads med legeredskaber til alle? Almindelige rutsjebaner, gynger, klatretårne mv. kan så fint kombineres med ex. handicapvenlige gynger, handicapvenlige kørestolsramper med aktiviteter, handicapvenlige karruseller, vipper til kørestolsbrugere, sandkasser i en kørestolsvenlig højde, som også kan bruges af alle børn, lyder blot nogle af forslagene fra Mette Balle Hermansen.
Hun fortsætter:
– Merle er langt fra det eneste barn med et fysisk handicap i kommunen. Merle er endda så heldig, at hun godt kan gynge på en “normal” gynge. Men hun kan fx ikke klatre i klatrestativer, og her vil en kørestolsrampe med aktiviteter være perfekt for hende – ja faktisk alle børn. Derudover synes jeg også det er vigtigt at nævne, at de handicapvenlige løsninger, der kan laves også kan bruges af “normalt” fungerende børn og voksne, og så har man jo pludselig lavet en legeplads for alle.
Opfordrer kommunen til at spørge om råd
Til slut nævner Mette Balle Hermansen, at omgivelserne mange gange gør et handicap sværere værre end det reelt er:
– Kommunen har alle muligheder for at tage os eller andre forældre med på råd, de kan bare henvende sig. Vi vil jo hellere end gerne bistå med gode ideer og råd, så tingene giver mest mening, slutter Mette Balle Hermansen.
Det skal siges, at CADO Legepladser fortæller, at mange af de kommende legeredskaber er lave, og der er tænkt meget på sanseligheden idet flere redskaber indbyder til at røre. Der er indbygget ophold på legepladsen i form af træfiskekasser, som kan indtages som bænke.
Støttet af Nordea-fonden
Legepladsen er en del af udviklingen af Kulturfjorden, som er støttet med en million kroner af Nordea-fondens pulje ”Kysten er klar”. Kulturfjorden er et projekt, som skal udvikle området ved Klosterbugten i Nykøbing til gavn og glæde både i hverdagen og under Kulturmødet.
Næste skridt i udvikling af Kulturfjorden, er fjordbroen, som bliver et maritimt støttepunkt for kajak og SUP. Fjordbroen skaber bedre adgang mellem byen og fjorden.
LÆS OGSÅ: