Nordic Food College på Mors udvider med opkøb af 17 hektar jord.
Med den nyligt indkøbte jord samt yderligere fem hektar opkøbt for halvandet år siden, råder Nordic Food College nu samlet set over 74 hektar jord.
Skolen råder over et bredt udvalg af maskiner til bearbejdning af jorden, heriblandt store traktorer med autostyring, diverse grøntsagsmaskiner som fx kartoffellæggere, hyppere, optagere, radrensere og plantemaskiner, og senest er der indkøbt en lille traktor med autostyring til rensning mellem afgrøderne på grøntsagsmarker, i vinmarken og æbleplantagen.
Alt i alt sikrer faciliteterne ualmindeligt gode forhold, når den står på praksisundervisning af skolens elever.
Kvæg, kaniner, geder, mulddyr og meget mere
På Morsø Landbrugsskole egen går er husdyrholdet desuden blevet udvidet i både antal og arter. Således rådes der nu over ca. 50 stk. kvæg, 20 kødkaniner, 25 geder, 5 heste og et mulddyr, 100 høns og snart også 10 Ertebøllefår.
Hertil kommer en mindre krybdyrsafdeling, der også huser fugle, mus og rotter.
– Endvidere har vi en omfattende og meget varieret egenproduktion af grøntsager, korn, krydderurter, frugter og bær, ligesom vi råder over en vinmark samt en æbleplantage med ca. 20 forskellige æblesorter, fortæller forstander og uddannelseschef Jonas Lundgren Bach Korsgaard i en pressemeddelelse.
Stor interesse
Selvom det kun er halvandet år siden, EUC Nordvest kunne byde første elevhold velkommen på Nordic Food College, lader det allerede til, at det visionære helhedskoncept og den omfattende praksisundervisning har vundet indpas hos de unge.
Søgningen på jordbrugs- og fødevareuddannelser på Nordic Food College er næsten fordoblet fra 2020 til 2021, og noget tyder således på, at helhedstankegangen og hele fra-jord-til-bord-konceptet er noget, der appellerer til de unge.
Foto: Morsø Landbrugsskole