Der er gang i hjulene, eller bassinerne, hos Nordic Kingfish i Hanstholm. Her opdrætter man Yellowtail Kingfish, som også kaldes Hiramasa, der andvendes til Sushi, men i stigende grad også hos flere danske og europæiske køkkenchefer.
Den nordiskejede Hanstholm-virksomhed er nu, ifølge Fiskeribladet, for alvor på vej ind på det amerikanske marked. Derfor arbejder Nordic Kingfish netop nu på et nyt, stort anlæg i delstaten Californien, som virksomheden inden længe er klar til at tage i brug. Størstedelen af tilladelserne er allerede på plads.
“Der er hård konkurrence på det amerikanske marked, hvor de både får fisk fra Japan og Australien, men når vi på sigt er klar med vores egne opdrættede fisk i Californien, så vil vi have en klar konkurrencefordel i forhold til den importerede fisk. Fisken er allerede godt kendt i USA, især på østkysten, så vi skal ikke til at forklare kunderne, hvad det er for en fisk, vi kommer med,” vurderer CEO Søren Mattesen, der altså forventer en stigning i produktionen over de kommende år.
“Vores plan er, at vi inden for en årrække, skal kunne producere op til 15.000 tons fisk samlet set fra Danmark, Norge og USA,” siger han.
Også i Hanstholm har Nordic Kingfish planer om at øge driften, og virksomheden har allerede sikret sig plads på byens havn, så man på sigt kan opdrætte op mod 6000 tons Yellowtail Kingfish.
Foto: Nordic Kingfish