Nordjyderne er klar til at støtte lokale spisesteder efter genåbningen

Flertallet af nordjyderne er klar på at komme ud af hjemmets rammer og indtage deres yndlings-restauranter og caféer. I en helt ny YouGov-undersøgelse, som Smartbox har fået foretaget, svarer langt over halvdelen,
at de forventer at tage ud at spise i den kommende måned. Det vækker glæde og optimisme hos de lokale spisesteder. Der er dog behov for lidt betryggelse hos flere nordjyder.
I en ny landsdækkende undersøgelse, som YouGov har foretaget for Smartbox, er det tydeligt at se, at danskerne har savnet at tage ud at spise uden at føle sig begrænset af restriktioner.

60 procent af nordjyderne svarer, at det er sandsynligt eller endda helt sikkert, at de tager på café eller restaurant indenfor den kommende måned.

Opbakning til lokale spisesteder

Det vækker glæde hos regionens spisesteder. I Restaurant Bryggen i Thisted har de længe set frem til en normal hverdag med fyldte borde og hyggelige selskaber.
”Vi ser frem til at åbne restauranten op igen og få den almindelige drift tilbage. Især mundbind har været vældigt irriterende at gå med i de perioder, hvor vi har haft åbent med restriktioner. Men det vigtigste er at åbne op igen og komme tilbage til normalen, så vi kan give gæsterne det, de har savnet,” siger Mads Andre Hansen fra Restaurant Bryggen.

Nordjyderne har brug for tryghed

Når nordjyderne igen indtager deres yndlingscafé eller restaurant, sker det for de fleste uden bekymringer. I Smartbox’ YouGov-undersøgelse svarer 20%, at de slet ikke eller i mindre grad ville føle sig trygge ved at skulle ud at spise, mens 51% svarer, at de i høj grad eller meget høj grad føler sig trygge ved at spise ude.

 ”Vores undersøgelse viser, at selvom vi er klar til at tage ud at spise, er der stadig brug for tryghed. Vi tilbyder flere hundreder oplevelser i Nordjylland, og restauranter og caféer er meget opmærksomme på at skabe trygge og sikre rammer for kunder og personale. Vi ved, at mange har en oplevelsesgave liggende, og mange overvejer måske at give en oplevelsesgave. Gør det og støt det lokale forretningsliv, og få skabt nye minder sammen. Det trænger vi vist alle til,” siger René Drewsen fra Smartbox.

 Spritten bliver stående
I Restaurant Bryggen gør man alt for skabe trygge rammer for gæster og personale og opfordrer til, at man viser hensyn.

 ”Vi har god afstand mellem bordene. Vi spritter af. Vi har et stort lokale, så man sidder ikke tæt. Der er altså de bedste forudsætninger for at gå ud og spise trygt,” lyder opfordringen fra Mads Andre Hansen.

 

Forfatter
Top