EUC Nordvest har flyttet fiskehandleruddannelsen fra Fiskeriskolen i Thyborøn til den nyetablerede helhedsskole Nordic Food College på Mors.
Der er fine læringsforhold for de kommende fiskehandlere, der har På Nordic Food College. Her får de en en nyindrettet skærestue med 10 graders klimazone til rådighed, friske råvarer lige uden for døren, og brancherelevante virksomheder i nærområdet.
– Det giver god mening på så mange plan at flytte uddannelsen til Nordic Food College. Her bliver fiskehandlereleverne en del af treenigheden ”fjord-jord-bord” og kommer til at befinde sig i hjertet af skaldyrshovedstaden, fortæller Peter Schyum Jensen, som er uddannelseschef i Nordic Food Colleges Culinary-afdeling, der huser skolens fødevareuddannelser. Han fortsætter:
– De får direkte adgang til mange fagrelevante ting, idet vi har kort afstand til blandt andet fjordfiskeri, skaldyrs- og muslingeindustrien og Dansk Skaldyrscenter. Alt hvad der kan skabes af synergi og samarbejde i et læringsmæssigt perspektiv er godt, og dét har vi alle forudsætninger for at skabe her, lyder det fra
Under deres uddannelse skal fiskehandler-eleverne lære om hele værdikæden fra landing og håndtering af fisk på fiskekutterne til filetering og forarbejdning, præsentation, salg og service i fiskebutikken. Og så skal de naturligvis lære at tilberede en masse lækre retter med fisk og skaldyr.