Historiens vingesus flyver gennem Nykøbing med 43 nye facadeskilte.
Morsø Kommune og Museum Mors er i et spritnyt projekt gået sammen om at gøre borgere og turister klogere på en lang række gamle bygninger i Nykøbing.
Projektet er en del af en overordnet gågadeforskønnelse, hvor midtbyen løftes. I dette tilfælde har det udmøntet sig i 43 skilte, der hver især formidler historien bag udvalgte huse rundt om i byen.Bygningerne er udvalgt på grund af både deres kulturhistoriske værdier og de gode historier, de bærer på.
Fokus på byens historie.
Hvert skilt beretter om bygningernes funktion, hvornår de er opført, hvem der har stået bag dem samt i flere tilfælde, om de mennesker, der har anvendt dem til enten beboelse, forretning eller noget helt tredje. Skiltene er designet, så de passer så godt som muligt på de gamle husfacader.
Med skilteprojektet ønsker museet og kommunen at sætte ekstra fokus på Nykøbings byhistorie og gøre byen endnu mere spændende at bevæge sig rundt i for både turister og borgere. Der er i forbindelse med projektet desuden planer om at udarbejde et oversigtskort, som angiver en rute, man kan gå, hvis man ønsker at tage på sin helt egen historiske byvandring.
Oversigtskortet vil, når det er klart, være tilgængeligt på Dueholm Kloster, Støberimuseet, Morsø Folkebibliotek, Visit Mors og hos Morsø Kommune. Bygningerne kan naturligvis også opleves enkeltvis, når man på sin vej gennem byen støder på dem.
43 bygninger
I alt 43 spændende bygninger er med i projektet. Blandt dem finder man eksempelvis Bio Mors, det gamle rådhus, Nykøbing Kirke, Ting- og arresthuset, Børnehaven Østergade, Restaurant Limfjorden og mange, mange flere. Museum Mors og Morsø Kommune har i forbindelse med skilteprojektet haft kontakt med en
lang række privatpersoner, institutioner og virksomheder, der alle har givet tilladelse til, at de historiske skilte sættes op