Weekendens Østers- og Muslingepremiere i Nykøbing blev igen en kæmpesucces.
Det var 11. gang, at smagsentusiaster fra hele landet mødtes i Nykøbing for at fejre skaldyrene, når sæsonen for østers og muslingefiskeriet åbner.
I løbet af weekenden blev fire officielle Danmarksmesterskaber afviklet.
For anden gang i træk vandt Kristoffer Ringsing fra B-spis i Næstved sammen med sit kokketeam DM i østergastronomi.
Søren Bordye fra Restaurant Klassisk 65 i Aarhus kan kalde sig for Danmarksmester i Champagnesabling.
I forhold til DM i østersåbning er der ingen hverken over eller ved siden af Jesper Knudsen, der for 9. år i træk vandt mesterskabet.
Han havde både flotteste præsentation og hurtigste tid på 2 minutter og 27 sekunder efter at have åbnet de 30 østers.
Jesper Knudsen skal med DM-titlen repræsentere Danmark ved de kommende verdensmesterskaber i Irland.
Danmarksmesteren i juniorkonkurrencen for østersåbning blev Meklas Majland fra Restaurant Værftet i Struer, som fik en samlet tid på 2 minutter og 42 sekunder efter at have åbnet 15 østers.
Det er anden gang at junior-mesterskabet afvikles for at sikre en naturlig fødekæde op til seniorrækken. Årets deltagere viste høj kvalitet og hurtige hænder, hvilket lover godt for fremtiden vurderer dommerpanelet.
Foto: Jesper Rais