Østers- og Muslingepremieren byder på masser af oplevelser

Når Østers- og Muslingepremieren i næste weekend markerer starten på sæsonen i Nykøbing bliver det i følge arrangørerne med en fejring uden sidestykke.

Anerkendte kokke og tjenere fra hele landet kommer til Mors for give publikum masser af gode oplevelser.

Startskuddet lyder fredag eftermiddag, hvor Professor Ole G. Mouritsen og vinekspert René Langdahl Jørgensen vil gøre almindelige danskere klogere på, hvordan sammenhængen mellem østers og champagne egentligt er. Det sker på Steenbergs Hotel & Brasserie.

Senere fredag aften er der Wine & Dine med stjernekokken Mette Dahlgaard fra Gemyse i Tivoli, der i samarbejde med den lokale gourmetkok Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro vil fremtrylle en eksklusiv menu baseret på østers, muslinger og lokale råvarer.

Lørdag i konkurrencernes tegn
Lørdag afvikles selve Østers- & Muslingepremieren.

DM i Østersåbning afgøres om lørdagen.

Det er her startskuddet på den nye østers- og mulingesæson fejres i teltet på havnen med taler og landing af de sæsonens første østers – men også med masser af smagsprøver til publikum samt afvikling af flere forskellige Danmarksmesterskaber.

Herunder DM i Østersåbning, DM i Champagnesabling.

Om søndagen skal Danmarksmesteren i Østersgastronomi findes.

Søndag afholdes også en masterclass for tolv personer med stjernekokken Mads Battefeld, som er udlært sushikok i Japan, hvor deltagerne får en indføring i det japanske køkken.

Læs meget mere om Østers- og Muslingepremieren på www.skaldyrshovedstad.dk.

Arkivfoto

 

Forfatter

Related posts

Top