Østersfinale på Pakhustorvet i Nykøbing Mors den 22. april

Sæsonen for østers- og muslingefiskeriet lakker snart mod enden. Det afsluttes med et brag af en fest i Danmarks Skaldyrshovedstad, Nykøbing Mors, den 22. april på Pakhustorvet.
Her forvandles Pakhustorvet til en markedsplads med masser af maritim stemning og boder, hvor man kan smage på små retter med østers og muslinger, deltage i østerssafari, købe lokale råvarer på markedet, komme ombord på en rigtig østers- og muslingekutter, deltage i de festlige gourmetmiddage med østers og skaldyr på byens restauranter.
Danmarks Skaldyrshovedstad er i fuld gang med planlægningen af årets Østersfinale den 22. april. Her vil Limfjordens delikatesser være i fokus, hvor de hyldes for endnu en god sæson, samt skabe mere opmærksomhed på alle de lækre råvarer, som befinder sig lige ude i fjorden. Limfjorden er nemlig et fantastik område for østers og muslinger, da fjordens rolig og lune temperaturer skaber rigtig gode be-tingelser for deres udvikling og tilstedeværelse.

”I Danmarks Skaldyrshovedstad vil vi rigtig gerne udbrede kendskabet til de sublime skaldyr, som vi har i Limfjorden, ikke mindst østers. Med Østersfinalen vil vi gerne være med til at udfordre traditioner og nedbryde fordomme om, hvordan man kan spise østers i Danmark”, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune og formand for Foreningen Danmarks Skaldyrshovedstad.

Programmet til Østersfinalen byder på lokale madoplevelser, som Oyster Grill med Danmarks Østers-konge Jesper D. Voss, samt østers- og muslingeserveringer fra Kokkeforeningen Danmark og Steenbergs Hotel og Brasserie. På torvet vil der være et lokalt markedet, hvor nogle af egnes skønne produkter vil være at finde. Allerede nu kan der reserveres bord til frokost og middag på restauranterne Café Hol-men, Cafe Sult, Bistro No 1 og Steenbergs Brasserie med Limfjordens skaldyr i højsædet. På Steenbergs Brasserie kan du også tilmelde dig afslutningsmiddagen Oyster Final Dinner, hvor smagsløgene vil blive forkælet med 5 retter og vinmenu.

Hele Pakhustorvet i Danmarks Skaldyrshovedstad, bliver et mekka for østers- og muslingeelsker, men det er også et godt sted, at prøve og høre om Limfjordens råvarer for første gang. Her fortæller de loka-le fisker om livet på fjorden, du kan komme ombord på deres østers- og muslingekutter, tage på østers-safari med Dansk Skaldyrscenter eller Oyster King og lære at åbne østers. Hertil kan du også få viden om, hvorfor østers og whisky passer så godt sammen på Steenbergs Brasserie.

Planlægningen af Østersfinalen er lavet i samarbejde med Kokkeforening Danmark, Morsø Kommune, VisitMors, Danmarks Skaldyrshovedstad og Destination Limfjorden. Her har en af de vigtigste opgaver været at få involveret og engageret de lokale restauranter, producenter og fisker, så der i fællesskab kan skabes mere opmærksomhed, på de vidunderlige råvarer der findes i Limfjorden.

Anders Heegard, præsident for Danmarks Kokkeforening fortæller ”Vi er i samarbejde med Danmarks Skaldyrhovedstad ved at lægge den sidste hånd på aktiviteterne i løbet af Østersfinalen og vi er meget glade for samarbejdet, hvor vi i fællesskab skaber mere opmærksomhed på de gode råvarer, vi har i Danmark.”
Østersfinalen er støttet gennem projektet ’Danmarks Maddestinationer’ med tilskud fra Danmarks Er-hvervsfremmebestyrelses decentrale erhvervsfremmemidler.

Foto: Per Bille

Forfatter
Top