Peter Kofoed (DF) henter inspiration hos GrønThy

Sundhedsordfører for Dansk Folkeparti; Peter Kofoed, medlem af Regionsrådet i Region Nordjylland; Ib Madsen og Spidskandidat til Kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti Morsø; Per Mortensen besøger GrønThy på Mors for at blive inspireret af deres succes med at få udsatte borgere og mennesker som står med en fod på kanten, til at få fodfæste på arbejdsmarkedet og få en meningsfuld hverdag.

GrønThy på Mors er en af landets mest bemærkelsesværdige sociale indsatser, samtidig med at de stille revolutionerer produktion af grøntsager med en både gammeldags og bæredygtig produktion. Her skaber man resultater for mennesker, som i årevis har stået uden for arbejdsmarkedet og livet – ikke gennem traditionelle forløb, men gennem reel, meningsfuld beskæftigelse i naturen, kombineret med personlig støtte og rådgivning fra ildsjælene bag GrønThy, med Gitte Fauersbækk i spidsen. Deres indsats er så værdifuld, at den bør inspirere resten af Danmark.

Derfor besøger Peter Kofoed, Ib Madsen og Per Mortensen GrønThy fredag d.28. februar kl. 15.00, hvor de vil opleve arbejdet i marken, og høre om nogle af de borgere, der har fået en ny start i livet.

”Vi skal lære af de steder, hvor tingene virker. GrønThy har skabt et fællesskab, hvor mennesker, der har været på kanten af samfundet, får fodfæste igen – og det sker gennem rigtigt arbejde i marken, ægte fællesskab og stærk personlig støtte fra Gitte som mentor. Det er en model, vi bør tage med os til resten af landet,” siger Per Mortensen der har taget initiativ til besøget og inviteret Peter Kofoed og Ib Madsen til Mors.

GrønThy giver mennesker en ny chance – men der mangler midler til at hjælpe flere
GrønThy startede på eget initiativ og for egne midler mulighederne for de udsatte borgere. Morsø Kommune så de gode resultater og har efterfølgende støttet GrønThy økonomisk for hver borger der indgår i forløbet, som Gitte bliver mentor for.

Der er løbende 7 borgere i forløbet, med det mål, at de skal blive i stand til at forsørge sig selv. Men, behovet er stort. Hvis GrønThy skal hjælpe endnu flere borgere, er der brug for yderligere finansiering – både fra kommunen og fra statslige puljer.

GrønThy bruger rigtig mange timer på hver borger, og på borgere i det fællesskab, det sociale liv og den tryghed de skal lærer på gården. Det er mere end en fuldtidsstilling for Gitte Fauersbækk.

”For nogle borgere, kan det tage et år, før de er klar til at deltage i fællesskaber og blive selvforsørget” siger Gitte, men hun er altid klar til at støtte dem når de har behov.

Den indsats kan man ikke timelægge og putte i planer. Samtidig med det, skal hun også producere og sælge grøntsagerne, for det er dér GrønThys indtjeningsgrundlag ligger, og derfor er der behov for flere kræfter og yderligere midler, således at flere kan ansættes og de gode forløb for de udsatte borgere kan fortsætte.

”GrønThy viser, at det kan lade sig gøre at få mennesker tilbage i fællesskabet, hvis vi investerer i de rigtige løsninger. Jeg vil arbejde for, at vi lokalt prioriterer denne indsats – og at vi samtidig får sat den på dagsordenen i Folketinget,” siger Per Mortensen (DF).

Besøget i grøntsagsmarkerne på Mors er et vigtigt skridt i at få bredere politisk opbakning og finansiering til GrønThy og sprede deres metode til andre kommuner i Danmark. Gitte og teamet hos GrønThy står klar til at lærer fra sig.

Interesserede er velkommen til at deltage i besøget på GrønThy.

Tilmelding med antal er nødvendig til Per Mortensen på pmortensen@gmail.com eller på telefon 61358805 senest d. 25. februar.

For yderligere information eller tilmelding, kontakt:

Per Mortensen på telefon 61358805 eller på email pmortensen41@gmail.com

Kilde og foto : DF

Forfatter
Top